Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DADO ĐURIĆ U BEOGRADU

Josip Broz, i drugi portreti

Beograd – To je mali korak za Dada Đurića a veliki za Beograd, otprilike bi se tako mogla označiti izložba crteža ovoga kultnoga umetnika koja će 11. maja (utorak) biti otvorena u galeriji Haos. Dado Đurić u Beogradu nije do sada predstavljen retrospektivom i ovakvi „veliki fragmenti“ iz njegovoga opusa jedinstvena su prilika da se ovdašnja publika suoči sa stvaralaštvom jednog od vodećih savremenih slikara.

Umetnički rukovodilac Galerije Borka Božović, istovremeno i koautor izložbe (drugi je umetnikova ćerka Janica), najavljuje da će se u Haosu moći videti jedna mapa od trideset sasvim recentnih Dadovih crteža, zapravo intervencija na portretima istorijskih ličnosti među kojima su Kraljica Elizabeta, Martin Luter, Josip Broz, i jedan set drugih radova u sličnim tehnikama.

Galerija Haos ovom će izložbom – traje mesec dana, uključena u predstojeću Noć muzeja – obeležiće i petnaest godina svoga rada.

U utorak, 11. maja, prema predviđenom protokolu na otvaranju izložbe govoriće ministar kulture Nebojša Bradić i francuski ambasador Teral.

Izvor: Danas/D.RS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *