Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

TIHOMIRU STANIĆU DODELJENA STATUA MILIVOJA ŽIVANOVIĆA

POŽAREVAC – Stručni žiri 15. Glumačkih svečanosti “Milivoje Živanović“ istoimenu statuu za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu dodelio je sinoć glumcu Tihomiru Staniću.

Stanić je nagradu dobio za ulogu Anđelka u predstavi „Falsifikator“, autora i reditelja Gorana Markovića, u izvođenju ansambla Beogradskog dramskog pozorišta.

U obrazloženju tročlanog žirija navodi se da je Stanić ulogu Anđelka odigrao izuzetno rafiniranim glumačkim sredstvima, pažljivo nijansirajući zanimljivu sudbinu svoga lika i vešto izbegavajući zamke zavodljivog pojednostavljivanja, sa dragocenim dramatičnim akcentima kada je to bilo potrebno.

Tako je uspeo da jednom, takoreći sasvim običnom životu da dragocenu tragikomičnu notu kojom nam je omogućio da ga razumemo i zavolimo, obrazložio je žiri jednoglasnu odluku koju je doneo posle pet odgledanih predstava u zvaničnoj konkurenciji.

Tročlani žuri 15. Glumačkih svečanosti činili su Ljiljana Dragović, kostimografkinja, Milivoje Mlađenović, direktor Sterijinog pozorja i Đurđija Cvetić, glumica i predsednica žirija.

Glumačke svečanosti u Požarevcu, koje je otvorio ministar kulture Nebojša Bradić, počele su 8. aprila.

Izvor: Glas javnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *