Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

BEYONCE APSOLUTNA ŠAMPIONKA GREMIJA

Popularna pevačica Beyonce Knowls oborila je rekord sa osvojenih ukupno šest nagrada Grammy u ženskoj komkurenciji, dok je Taylor Swift kući odnela ukupno četiri nagrade

Na dodeli Grammy nagrada koja je održana 1. februara, Beyonce, koja je bila nominovana u ukupno 10 kategorija je osvojila nagrade za pesmu godine ,,Single Ladies (Put a Ring on It)“, najbolje žensko pop vokalno izvođenje, najbolje žensko R&B izvođenje, najbolje tradicionalno R&B izvođenje, najbolji moderni R&B album, najbolju R&B pesmu.

Grupe Black Eyed Peas i Kings Of Leon su osvojile ukupno po 3 nagrade, poslednji za pesmu ,,Use Somebody“, a po dve nagrade su osvojili Eminem, Bela Fleck, kompozitor Michael Giachino, Lady Gaga, Maxwell, Jason Mraz i Michael Tilson Thomas.

Kantri zvezda Taylor Swift je osvojila četiri nagrade, uključujući i nagradu za album godine ,,Fearless“, ostavivši tako u toj kategoriji iza sebe Beyonce, koja je takođe bila u konkurenciji.

Po prvi put u karijeri se među nagrađenima našao i rok veteran Neil Young, koji je Grammy nagradu dobio za album ,,Neil Young Archives Vol.1 (1963-1972).

Na svečanosti su u sklopu omaža pokojnom ,,kralju popa“ Michaelu Jacksonu nastupili Celine Dion, Jennifer Hudson, Smokey Robinson, Carrie Underwood i Usher.

U znak počasti pokojnoj gitarskoj legendi Lesu Paulu, britanski gitarista Jeff Beck i irska pevačica Imelda May izveli su Paulovu numeru ,,How High the Moon“.

Mnogi od izvođača na svečanoj dodeli Gremija nosili su bedževe Crvenog krsta, u znak podrške žrtvama zemljotresa na Haitiju.

Među izvođačima su bili i Mary J. Blige, koja je pevala u duetu sa tenorom Andreom Bocelliem pesmu ,,Bridge Over Troubled Water, Beyonce, Black Eyed Peas, Dave Matthews Band, Taylor Swift, Eminem, Lil Wayne i Drake, Pink, Bon Jovi, Green Day, Maxwell, T-Pain, Stevie Nicks, Dave Matthews Band i drugi.

Tokom dodele nagrada u Los Anđelesu, u ulogama voditelja su se smenjivali Adam Sandler, Sheryl Crow, Stephen Colbert, Jennifer Lopez, Jamie Foxx, Lionel Richie i Jeff Bridges.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *