Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

PRIZNANJE KRAGUJEVAČKOM POZORIŠTU

Predstava „Klub novi svetski poredak“

Na festivalu malih formi „Davila interfest“ u rumunskom gradu Piteštiju, predstava „Klub novi svetski poredak“ u koprodukciji kragujevačkog pozorišta i Kolektiv teatra iz Mančestera dobila je najviše prizanje.

Predstava „Klub novi svetski poredak“ u koprodukciji kragujevačkog pozorišta i Kolektiv teatra iz Mančestera dobila je najviše prizanje na festivalu malih formi „Davila interfest“ u rumunskom gradu Piteštiju.

Direktor kragujevačkog Knjaževsko srpskog teatra Dragan Jakovljević rekao je da je predstava u režiji Aleksandra Dunđerovića proglašena najboljom u konkurenciji glumačkih ansambala iz Bugarske, Rumunije i Srbije.

Ta predstava bila je nagrađena i na ovogodišnjem međunarodnom festivalu „Joakiminterfest“ po oceni publike za najbolju kolektivnu glumačku igru, podsetio je Jakovljević.

Dodao je da je Knjaževsko-srpski teatar dobio poziv da sa predstavom „Klub novi svetski poredak“ nastupi u Londonu, Mančesteru i Liverpulu, u junu 2010. godine.

Prema rečima Jakovljevića, kragujevačko pozorište prošlog meseca gostovalo je u nemačkom gradu Ingolštatu sa predstavom „Pioniri u Ingolštatu“ u režiji Ivane Vujić, i u Crnoj Gori.

„Knjaževsko-srpski teatar i međunarodni festival Joakiminterfest primljen je prošlog meseca u svetsku mrežu Interakt, a kragujevačko pozorište je postalo i deo mreže novih evropskih pozorišnih akcija-NETA“, rekao je Jakovljević.

Teatar iz Kragujevca priprema se i za proslavu 175. godišnjice od osnivanja, na Sretenje 15. februara.

U 2010. godinu kragujevačko pozorište angažovaće reditelje Egona Savina i Dana Tudora iz Bukurešta, a radiće se predstave po tekstovima Dostojevskog, Ace Popovića, Miroslava Krleže, Žana Ženea i Pirandela.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *