Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ZAVRŠENI „DANI ZORANA RADMILOVIĆA“ U ZAJEČARU

Završen 18. festival pozorišnih ostvarenja „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru. Glumac Nikola Ristanovski, koji je u predstavi „Derviš i smrt“ Narodnog pozorišta u Beogradu igrao Ahmeda Nurudina, najbolji je glumac festivala.

Glumac Nikola Ristanovski, koji je u predstavi „Derviš i smrt“ Narodnog pozorišta u Beogradu igrao Ahmeda Nurudina, najbolji je glumac 18. festivala pozorišnih ostvarenja “ Dani Zorana Radmilovića“, koji je nedavno završen u Zaječaru.

Odluku je doneo stručni žiri u sastavu glumac Irfan Mensur, kompozitor Kornelije Kovač i prof. Fakulteta dramskih umetnosti Mihailo Vukobratović.

Ristanovskom je pripala statueta Zorana Radmilovića, nalik na spomenik koji su Zaječarci podigli svom zemljaku, a nagrada je prvi put ustanovljena ove godine.

Prema mišljenju publike, najbolja predstava festivala je „Dundo Maroje“, koju su izveli glumci kruševačkog pozorišta, dok je nagrada “ Krstomir Milovanović“ za najbolju scenografiju pripala predstavi „Derviš i smrt“.

Festival je zatvorilo Pozorište „Zoran Radmilović“ iz Zaječara, koje je u čast nagrađenih izvelo predstavu „Orkestar Titanik“.

Prema rečima selektora dr Milivoja Mlađenovića i ova smotra imala je cilj da podseti glumce na „duh i misao“ Radmilovića.

Publika je, završne večeri festivala uživala u operskim arijama primadone Beogradske opere Dragane Del Monako.

Tokom festivala, koji je počeo 11. oktobra, publika je u zvaničnoj konkurenciji videla šest predstava, a van konkurencije četiri koje je izveo domaći teatar, a održane su i mnogobrojne prateće manifestacije.

Izvor: RTS

One Response

  1. ristanovski,

    fascinantan,genijalan ….
    gledati njega na sceni je privilegija.
    veliki glumac i veliki covjek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *