Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„PLAVI ORKESTAR“ 27. MARTA U BEOGRADU

BEOGRAD – Čuvena sarajevska grupa „Plavi orkestar“ održaće posle 20 godina koncert u Beogradu, 27. marta sledeće godine u Beogradskoj areni, najavio je danas marketing menadžer koncerta Aleksandar Radoš.

Jedan od najpopularnijih i najomiljenijih pop bendova na prostorima bivše Jugoslavije, obeležiće 2010. godinu novim pesmama i velikom povratničkom „eks-ju“ turnejom.

„Plavi orkestar“ osnovan je 1983. godine u Sarajevu, u okviru pokreta „Nju primitivs“, zajedno sa bendovima „Zabranjeno pušenje“, „Elvis J. Kurtović“ i drugima.

Izdali su osam albuma i održali više od 1.500 koncerata širom sveta, a kritičari ih ocenjuju kao „kulturni fenomen osamdesetih i devedesetih godina“.

Karijeru „Plavog orkestra“ obeležili su veliki hitovi, poput antologijskih pesama: „Suada“, „Kaja“, „Bolje biti pijan nego star“, „Sava tiho teče“, „Zelene su bile oči te“, „Kad mi kažeš paša“, „Simpatija“, „Ako su to samo bile laži“, „Odlazim“.

Iako ih nije bilo dugo u javnosti (poslednji put su nastupali 2000. godine), „Plavi orkestar“ je poslednjih godinu dana posvetio svom novom albumu, koji će se pojaviti početkom februara, i pripremama za veliku turneju.

Ulaznice za beogradski koncert, koji organizuje agencija „Nota“, od danas se nalaze u prodaji na blagajni Beogradske arene, Bilet servisa i prodajnim mestima „Eventima“, a cene se kreću od 1.310 dinara, za gornje tribine, do 2.010 dinara.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *