Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ČEŠKI MUZIČARI KAO ULIČNI SVIRAČI POVODOM 48. FKMS U KNJAŽEVCU

Grupa mladih muzičara iz Češke, koji kao gosti učestvuju na 48. Festivalu kulture mladih Srbije promovisala je narodnu muziku ove zemlje, danas, oko 18h ispred atrijuma Parka slobode u Knjaževcu. Prijatno izneneđeni građani ovog grada, nenaviknuti na ilične svirke okupljali su se u sve većem broju oko izvođača, koji su na maestralan način predstavili raskoš zvuka sa češkog podneblja.

Obučeni u narodnu nošnju ove zemlje muziku su izvodili sa dve violine, cimbalom i kontrabasom. Kuriozitet je i to da ovi muzičari potiču iz različitih gradova, i da su se okupili prvi put, povodom godtovanja na ovom festivalu.

Dobra najava za  INTERNACIONALNO VEČE NARODNIH PESAMA I IGARA, (21h) na platou knjaževačkog Doma kulture na kome učestvuju:  KUD “Dunaj”- Kladno, Slovačka; KUD “Pomenka”- Tvrdonica i KUD Brno – Vinogradi, Češka; KUD “Našinci” – Stara Zagora, Bugarska; KUD kiparskih Turaka, KUD “Mirče Acev” – Skopje Makedonija; KUD “Oro” – Niš i KUD Doma kulture Knjaževac, Srbija.

Večeras je na programu i drama“Začarana princeza“ u izvođenju Amaterskog pozorište Dečjeg kulturno-obrazovnog centra Niš, a u režiju Olja Račić.

U ponoć polinje  PROJEKCIJA KRATKIH I DOKUMENTARNIH FILMOVA – Selekcija filmova sa filmskog festivala dece i omladine Srbije – Beograd.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *