Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

FESTIVAL ALTERNARNATIVNOG I NOVOG TEATRA

„INFANT“, Međunarodni festival alternativnog i novog teatra, održaće se u Novom Sadu od 25. juna do 3.jula. Nastupaće sedam domaćih i osam inostranih pozorišnih trupa.

Sedam domaćih i osam inostranih pozorišnih trupa iz Brazila, Ukrajine, Izraela, Poljske, Nemačke, Švajcarske, Hrvatske i Velike Britanije nastupiće na 36. međunarodnom festivalu alternativnog i novog teatra „INFANT“, koji će se na više zatvorenih i otorenih pozorišnih scena održati u Novom Sadu od 25. juna do 3.jula.

Na scenama SNP-a, Novosadskog i Pozorišta mladih i u Katoličkoj porti biće izvedeno 17 predstava, od kojih dve van konkurencije, saopštili su organizatori Festivala, Kulturni centar Novog Sada.

„Jedna od tzv. ‘karakternih linija’ festivala jeste upostavljanje dijaloga sa pozorišnom avangardom, trupama koje u svojim predstavama već imaju i umetnike i sadržaje različitih nacionalnih kultura“, ocenila je selektor ovogodišnjeg INFANT-a Jadranka Anđelić, dodavši da je teatar je prevazišao nacionalne granice.

„Novosadski „INFANT“ je jedan od retkih te vrste, a jedini na kome domaći teatar može da se predstavi“, istakla je Anđelić.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *