Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ŠERBEDŽIJA U SEDMOM NASTAVKU „HARIJA POTERA“

ZAGREB U okviru trećeg po redu festivala jevrejskog filma, koji se od juče do 28. maja održava u Zagrebu, novinarima je predstavljen i poznati glumac Rade Šerbedžija koji tumači glavnu ulogu u kanadskom filmu „Uspomene jednog begunca“.

Govoreći o svojim planovima, Šerbedžija je najavio da će u sedmom nastavku filmskog serijala o čarobnjaku Hariju Poteru igrati malu, ali zanimljivu ulogu, nastavljajući tako niz uloga u svojoj, kako je rekao, novoj filmskoj karijeri.

Ulogom u filmu „Uspomene jednog begunca“, koji govori o životnom putu jednog Jevrejina koji je kao dete bio svedok ubistva svoje porodice, Šerbedžija je zaslužio nominaciju za kanadsku nacionalnu filmsku nagradu.

Šerbedžija je najavio da će na ovogodišnjem Sterijinom pozorju u Novom Sadu njegovo Kazalište gostovati van konkurencije s pet svojih predstava.

Nakon „Kralja Lira“ na Petrovaradinskoj tvrđavi 30. i 31. maja, Šerbedžija će odigrati monodramu „Moj obračun s njima“, nakon čega slede „Balade Petrice Kerempuha“, „Romeo i Julija ’68“ i „Pijana noć 1918.“ kojom će 5. juna biti svečano zatvoren festival.

Ovogodišnji festival po rečima direktora festivala Branka Lustiga posvećen je deci žrtvama rata, a tokom festivala prikazaće se 28 nagrađivanih filmova uz popratne programe, među kojima i predavanja mladima o holokaustu.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *