Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„RODOLJUPCI“ UŽIČKOG POZORIŠTA NAJBOLJI U ŠAPCU

Stručni žiri 45. festivala profesionalnih pozorišta Srbije„Jokaim Vujić dodelio je četiri ravnopravne glumačke nagrade – Draganu Marjanoviću za ulogu Kneza u predstavi „Paviljoni“ Leskovačkog pozorišta, Dejanu Cicmiloviću za ulogu Kalibana u predstavi „Bura“ Niškog pozorišta, Ivanu Tomaševiću za ulogu Glumca u predstavi „Protuve piju čaj“ Šabačkog pozorišta i Zoranu Krajiću za ulogu Koste u šabačkoj predstavi.

Nagrada za najboljeg mladog glumca pripala je Snežani Jeremić za ulogu u predstavi „Krvave svadbe“ Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja. Nagrada za najbolju muziku pripala je Silardu Mezeiju u predstavi „Bura“, a za kostimografiju Dragici Pavlović, takođe, za predstavu „Bura“.

Po oceni žirija, najbolju scenografiju uradila je Vesna Štrbac za predstavu „Rodoljupci“ Užičkog pozorišta. Specijalna nagrada za istraživački rediteljski postupak i rad sa glumcima pripala je predstavi „Krvave svadbe“ u režiji Juga Radivojevića, kao i za predstavu „Protuve piju čaj“ Šabačkog pozorišta, takođe, u režiriji Juga Radivojevića. Nagrada za najbolju režiju pripala je Lariju Zapiji za predstavu „Rodoljupci“, a najbolja predstava u celini je, takođe, „Rodoljupci“.

Okrugli sto kritike dodelio je nagradu za predstavu „Krvave svadbe“, a najbolja dečja predstava na „Malom Joakimu“ je ona koju je izvelo Kruševačko pozorište, odnosno, „Lepotica i zver“.

Izvor: Danas D.E.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *