Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

MICROSOFT SE POLAKO OPRAŠTA OD XP – a

Ukida se telefonska podrška za rešavanje problema s Windowsima XP…

Ovaj Microsoftov potez je dosta neobičan kad se uzme u obzir da 63 odsto računara u svetu koristi upravo Windowse XP.

PENZIJA Iako se još uvek radi o njihovom najrasprostranjenijem proizvodu, kompanija Microsoft sprema još jedan korak ka opraštanju od Windowsa XP.

Sledeće nedelje Microsoft bi trebao da ukine podršku za Windowse XP, ali to ne znači da će prestati ispravljati sigurnosne propuste ovog operativnog sistema. Za novootkrivene sigurnosne rupe Microsoft će davati rešenja do 2014. godine, a možda i duže.

Ukida se telefonska podrška za rešavanje problema s Windowsima XP, a prestaće se i sa dodacima koji poboljšavaju funkcionalnost tog operativnog sistema. Ako neki veliki korisnik bude imao potrebu za takvim dodacima, moraće da sklopi ugovor s Microsoftom o proširenom održavanju i da plati izradu dodataka.

Ovaj Microsoftov potez je dosta neobičan kad se uzme u obzir da 63 odsto računara u svetu koristi upravo Windowse XP.

Ipak, kompanija se pravda činjenicom da je XP tako dugo na tržištu da je na njemu popravljeno i urađeno sve što se moglo uraditi i da se radi o pouzdanom i vrlo funkcionalnom komadu softvera. Izgleda da Microsoft puno nade polaže u novi Windows 7, koji bi vrlo skoro trebalo da stigne na tržište i koja nudi daleko bolje funkcionisanje na slabijim računarima.

Izvor: 24 sata

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *