Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

VRATIĆEMO MU STARI SJAJ

Akcija Taš je naš

PHOTO: BETA/MILE GVOZDENOVIĆ

Akcija Taš je naš, koju je pokrenuo Centar za nenasilni otpor, uspela je da skrene pažnju javnosti na ruinirano stanje stadiona Tašmajdan svojom kampanjom skupljanja potpisa i programom organizovanim prošlog vikenda

Akciju su od samog početka podržali i promovisali Zoran Kostić Cane iz Partibrejkersa, glumci Neda Arnerić i Branko Cvejić i selektor reprezentacije Srbije u malom fudbalu i odnedavno gradski sekretar za sport i omladinu Aco Kovačević.

Značajnu organizacionu pomoć i podršku dali su Sportsko-rekreativni centar Taš, učenici Prve i Pete beogradske gimnazije, Agencija za saradnju sa nevladinim organizacijama i evropsku harmonizaciju grada Beograda i Kancelarija za mlade opštine Palilula. Kao medijski pokrovitelji od početka su i Radio-televizija Srbije, Radio Beta-Rfi, dnevni listovi Politika, Danas, Borba i 24 sata, Portal za kulturu jugoistočne Evrope Seecult.org, portal Mt:S Mondo, nedeljnik Singidunum Weekly i mesečnik Trip.

U međuvremenu su se medijskoj podršci priključili i ostali mediji: agencije, novine, na desetine radio stanica, sve nacionalne televizije, kao i najveće gradske televizije koje su kontinuirano izveštavale o našim aktivnostima, zbog čega im se i ovom prilikom zahvaljujemo.

Sponzori aktivnosti koje su 11. aprila održane na stadionu Tašmajdan bili su Telekom Srbija, Koka-kola, Don kafa, Medijska dokumentacija Ebart i kompanija „Stav“, ovlašćeni distributer Samsunga za Srbiju i Crnu Goru.

Najveći deo sportsko-(re)kreativnog programa koji je, uz potpisivanje peticije za uređenje stadiona, 11. aprila organizovali na Tašu – kreativnošću i velikim entuzijazmom izneli su učenici Pete i Prve beogradske gimnazije. U programu je učestvovalo oko 160 ljudi, uključujući brojne javne ličnosti, Taš je 11. aprila posetilo više od hiljadu građana, više od 900 ljudi do sada je potpisalo peticiju za uređenje stadiona, a grupi na facebook-u priključilo se više od 2.700 prijatelja Tašmajdana.

Izvor: e – Novine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *