Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

MINISTARSTVO ZA PROMENU NAZIVA ULICE U BULEVAR ŠABANA BARJAMOVIĆA

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu dalo je danas saglasnost Skupštini grada Niša da se naziv ulice Južni bulevar promeni u Bulevar Šabana Bajramovića, saopštilo je to Ministarstvo.

Ministar Milan Marković je izrazio očekivanje da će biti prekinuta neprimerena polemika koja se poslednjih dana vodi oko promena naziva ulice, jer je, kako se navodi, Šaban Bajramović svetski priznat umetnik koji je širom sveta na najbolji i najlepši način glasom i pesmom predstavljao Niš i Srbiju. Komisija za promenu naziva ulica i trgova u Nišu odlučila je 18. marta da Južni bulevar u niškom naselju Trošarina bude preimenovan u Bulevar Šabana Bajramović.

Pojedini stanovnici Južnog bulevara u Nišu pokrenuli su posle toga potpisivanje peticije kojom se protive promeni naziva navodeći da motivi za to nisu rasistički, već da ne mogu da izdvajaju novac za promenu ličnih dokumenata.
Pošto je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu dalo saglasnost, o tome bi trebalo da se izjasne odbornici Skupštine Niša.

Izvor: Blic Online / Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *