Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ANARHISTIČKI SAJAM KNJIGA

PHOTO: STOCK

Od 3. do 5. travnja u galeriji Nova (atrij), Teslina 7, u Zagrebu održat će se peti po redu Anarhistički sajam knjiga * Osnovna ideja sajma je predstaviti anarhističku / slobodarsku literaturu i djelovanje što širem krugu ljudi, te stvoriti mjesto susreta i otvoriti diskusije važne za sam pokret i društvo

Sajam već pet godina zaredom okuplja izdavačke kuće, grupe, projekte i osobe uključene u slobodarski pokret te i ove godine donosi bogat program, od predstavljanja časopisa do diskusija o aktualnim slobodarskim projektima.

Osnovna ideja sajma je predstaviti anarhističku/slobodarsku literaturu i djelovanje što širem krugu ljudi, te stvoriti mjesto susreta i otvoriti diskusije važne za sam pokret i društvo. Svake godine sajam nudi nova izdanja, ali i klasične slobodarske naslove, i to na nekoliko jezika.

Osim sajma knjiga, ovogodišnji program donosi predstavljanje časopisa Abolishing Borders from Below, Voices of Resistance from Occupied London, Z magazin i Ispod pločnika, bit će riječi o pobuni u Grčkoj, borbi i organiziranju stanara, a lokalne organizacije i projekti će predstaviti svoje djelovanje.

Tijekom prve četiri godine sajam je okupio velik broj sudionika i sudionica, a na tisuće ljudi je posjetilo sajam i sudjelovalo u programu. Na ovogodišnjem će sajmu sudjelovati grupe, projekti i izdavačke kuće iz regije, ali i Engleske, Italije, Austrije, Njemačke, Nizozemske, Švedske, Češke i Grčke.

Izvor: e – Novine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *