Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

PAVIĆEV ELEKTRONSKI „MLADEŽ“

KAO čestitku za 80. rođendan velikom srpskom književniku Miloradu Paviću, Izdavački centar Matice srpske objavio je u utorak, u ediciji „Matica“, njegov najnoviji roman „Veštački mladež“.
Ovo je prva srpska knjiga koja na svom jemstveniku, na pet bibliografskih primeraka, ima elektronski dodatak, spoljnu memoriju sa celim tekstom i dokumentarni film o Paviću na grčkom i srpskom jeziku.
– Novi Pavićev roman je čist, dovitljiv i podmlađivački, s kojim su, u zanimljivom trojstvu, štampana i dva ranija kratka romana „Damaskin“ i „Stakleni puž“ – istakao je Miro Vuksanović, upravnik Biblioteke Matice srpske i najavio da će delo uskoro biti predstavljeno u Matici srpskoj i Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.
U nelinearnoj ljubavnoj priči srpskog prozaiste, ukrštaju se umetničke sudbine osamdesetogodišnjeg slikara Filipa Rubora i njegove duplo mlađe Ferete Su koja izrađuje skulpture, a slikaru ostavlja bolesti i godine. U duhovitim dosetkama i slikama, od zapisa na konjskom ćebetu do uputstava za čišćenje lula svuda u sažetim poglavljima govori majstor koji ne ume da se umori.

Izvor: Večernje novosti J.L.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *