Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ŠOU POVODOM 40 GODINA OD VUDSTOKA

Jedan od idejnih tvoraca Vudstoka Majkl Lang (Michael) planira da na leto organizuje koncert povodom 40 godina od legendarnog muzičkog festivala, objavljuje magazin „New Musical Express“ (NME).

Ulaz na koncert, koji će se verovatno održati u američkoj saveznoj državi Njujork, biće besplatan.

„Nastupiće mnogi bendovi koji su svirali na prvom festivalu – „The Who“, Santana, ‘Crosby, Stills & Nash“, možda Džo Koker (Joe Cocker)“, kazao je Lang, koji trenutno traga za finansijerima koncerta.

„Biće tu i Stiv Erl (Steve Earle) i Ben Harper. Svakako ima mesta za ‘Red Hot Chili Peppers’ i Dejva Metjuza (Dave Matthews)“, dodao je.

Muzički festival Vudstok održan je od 15. do 18. avgusta 1969. na farmi Maksa Jasgura (Max Yasgur) u Vajt Lejku u državi Njujork.

Posetilo ga je blizu pola miliona ljudi, a sam festival ušao je među 50 momenata koji su promenili rokenrol, prema oceni časopisa „Rolling Stone“.

Mnogi od najpoznatijih muzičara tog vremena nastupili su tokom kišnog vikenda. Njihovi nastupi zabeleženi su u istoimenom filmu iz 1970, u režiji Majkla Vadlija. Od tada do danas održano nekoliko festivala povodom različitih godišnjica, a poslednji datira iz 1999.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *