Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

REKORDER NA 100 METARA NEĆE TRČATI NA 200?

PEKING Jamajčanski sprinter Usein Bolt izjavio je danas da je cele godine trenirao kako bi na Olimpijskim igrama učestvovao u trkama na 100 i 200 metara, ali da nije siguran da će na obe i učestvovati.

Na današnjoj konferenciji za novinare Bolt je rekao da je „80 odsto siguran da će trčati na 100 i 200 metara“.

Ova informacija je novost za njegovog agenta koji je prošle subote poslao SMS-poruku AP-u kojom je potvrdio učešće tog sprintera u trkama na 100 i 200 metara.

Bolt je 31. maja u Njujorku oborio svetski rekord na 100 metara sa devet sekundi i 72 stotinke. On je tada rekao da je prepustio svom treneru Glenu Milsu odluku da li da na tom atletskom mitingu trči i u trci na 200 metara.

Na Igrama u Pekingu Bolt će u trci na 100 metara imati konkurenciju u bivšem svetskom rekorderu na 100 metara Asafi Pauelu i aktuelnom svetskom šampionu Tajsonu Geju.

Gej je postavio rekord SAD u toj disciplini od 9.77 sekundi, ali je tada, na kvalifikacijama SAD za Olimpijske igre, povredio tetivu na kolenu.

„Asafa Pauel je drugi najbrži čovek na svetu, a Tajson Gej je aktuelni svetski prvak koji veoma brzo trči. Želim da se brzo oporavi i da se što pre vrati u formu. Želim da ga pobedim kada je 100 odsto spreman“, rekao je Bolt.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *