PREDSTAVLJENA KNJIGA “AUTOMOBILI U KNJAŽEVCU OD 1920. DO 1970.” U KNJAŽEVCU

Nebojša Đorđević   Knjige

Posle uspešne promocije u Muzeju automobila u Beogradu, knjiga “Automobili u Knjaževcu od 1920. do 1970.” predstavljena je u ponedeljak, 23. februara knjaževačkoj publici. O knjizi su i ovog puta govorili autori Aleksandar Vidojković i Nikola Vučković, kao i Nebojša Djordjević, predsednik Udruženja istoričara automobilizma Beograd.

Gost večeri bio je dr Miodrag Antonijević, koji je sa mnogobrojnom publikom podelio dragocena sećanja na vreme kad su knjaževačkim ulicama posnosno “špartali” retki primerci četvorotočkaša.

Bila je ovo prilika da se uruče zahvalnice ljudima koji su dokumentima iz svojih arhiva, fotografijama iz porodičnih albuma, sećanjima na prve automobile i vozače pomogli da se trajno zabeleži jedan istorijski i društveni trenutak knjaževačkog kraja.

Automobili u Knjaževcu od 1920. do 1970.” vredno je delo edicije “Vremeplov varoši” Narodne biblioteke “Njegoš”, a izuzetna posećenost ovog dogadjaja govori o tome da su knjige sa zavičajnom tematikom deo duhovne potrebe Knjaževčana.
Postavite komentar