Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KUBANSKA MUZIKA U BEOGRADSKOJ ARENI

Izvođači kubanske muzike „Pasion de Buena Vista“ održaće koncert 3. aprila u Beogradskoj areni.

Grupu predvodi Tomas Sančez (61) koji je osamdesetih godina prošlog veka sarađivao sa ćuvenim kubanskim gitaristom Kompajom Segundom (Compay, 1907-2003), jednim od članova svetski proslavljene grupe „Buena Vista Social Club“.

„Na putovanju na kojem su održali 50 koncerata, stvorena je poznata numera „Chan, chan“. Sa ovim hitom Segundo je otputovao u SAD 1989. i potpisao ugovor sa jednom velikom izdavačkom kućom. Sančez je jedini kojem je zbog dubokog prijateljstva sa Segundom dozvoljeno da izvodi taj svetski hit bez naknade autorskih prava“, istakla je Beogradska arena.

U grupi „Pasion de Buena Vista“ je i Maida Kastaneda koja je svojevremeno nastupala sa legendom kubanske muzike iz „Buena Vista Social Cluba“ Ibrahimom Fererom (1927-2005).

„Vreli ritmovi, kubanski ples, egzotične lepotice i muzika iz snova predstaviće se publici 3. aprila. Na sceni Beogradske arene publiku očekuje osam neverovatnih plesača, tri izuzetna pevača, mnoštvo originalnih kostima, 10 članova benda „La Idea“ i tri prateća vokala“, najavila je Arena.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *