Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NOVI ČLANOVI UO FILMSKOG CENTRA SRBIJE

Vlada Srbije donela je rešenje o imenovanju novih i razrešenju dosadašnjih članova Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, saopštilo Ministarstvo kulture.

Novi predsednik Upravnog odobra Filmskog centra Srbije – Beograd je filmski i pozorišni glumac Predrag Miki Manojlović, dok su članovi filmski i TV producent Filip Đorić, glumac Velimir Bata Živojinović i filmski kritičar dnevnog lista „Večernje novosti“, Borislav Anđelić.

Članovi odbora su i filmski i TV reditelj Ana Maria Rosi i filmski kritičar dnevnog lista „Politika“, Dubravka Lakić. Dužnosti su razrešeni predsednik Odbora Emir Kusturica i članovi Marina Đurašković, Jovan Popović, Ljiljana Todorović, Vuk Pavlović i v. d. Dubravka Lakić.

Filmski centar Srbije je ustanova za obavljanje kulturno obrazovne delatnosti, osnovana da omogući i upravlja procesom strateškog razvoja i rekonstrukcije kinematografije u Srbiji s ciljem da kreativno podstiče i administrira finansijsku podršku kinematografiji u Srbiji, od strane Ministarstva kulture, kroz godišnje konkurse za razvoj scenarija i projekata, filmsku produkciju i post-produkciju, distribuciju i prikazivanje.

Filmskim centrom Srbije upravlja Upravni odbor od devet članova, a rukovodi direktor Centra, koje postavlja Vlada Srbije, na predlog ministra kulture.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *