Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

BANDOVIĆU „RADMILOVIĆ“ ZA GLUMAČKU BRAVURU

Priznanja TV novosti juče uručena dobitnicima u Ateljeu 212

Tradicionalna priznanja TV novosti, dodatka Večernjih novosti, uručena su dobitnicima juče u podne, u Ateljeu 212. Nagrada „Zoran Radmilović“ za glumačku bravuru na Sterijnom pozorju u Novom Sadu, koja je dodeljena 21. put, pripala je Ljubomiru Bandoviću za ulogu u predstavi „Ćeif“ u režiji Egona Savina. O nagradi je odlučivo žiri u sastavu – Ksenija Radulović, Darinka Nikolići Zorica Pašić, nakon što je odgledao devet predstava u nacionalnoj selekciji. Isti žiri odlučivao je i o nagradi za epizodnu ulogu na Sterijinom pozorju, koja se dodeljuje već40 godina, i koja je najstarija nezvanična nagrada Festivala, a ona je pripala Branislavu Zeremskom, za ulogu u predstavi „Putujuće pozorište Šopalović“ u režiji Tomija Janežiča.

Nagrade TV novosti najgledanijim emisijama i najpopularnijim TV licima zasnovane su na istraživanju Korporejt komjunikejšn centra, koji je anketirao 19.000 ljudi iz 20 gradova Srbije. Prema podacima ankete, najgledanija kviz emisija je Slagalica RTS, koju redovno prati 21.89 odsto gledalaca i kojoj je pripala nagrada u ovoj kategoriji. Sportski program RTS najgledaniji je sa 42.72 odsto glasova, a nagrada za sportski događaj koji je okupio najveći broj gledalaca pripala je Drugom programu RTS, za prenos ženskog finala Rolan Garosa – Ivanović-Safina, koji je gledalo 42.72 odsto anketiranih. Grand Show sa 35.59 odsto glasova najgledanija je emisija zabavno-muzičkog programa. Najgledaniji serijski program prošle godine imao je RTS, a najgledanija serija „Selo gori, a baba se češlja“ emitovana na Prvom programu, imala je 29.78 odsto gledalaca. Najgledaniji filmski program bio je na RTV Pink na osnovu 42.72 odsto glasova.

Najgledanija emisija „talk show“ programa, sa 33.59 odsto glasova jeste Utisak nedelje Televizije B92. U kategoriji infromativnog programa nagrađen je Dnevnik 2 RTS, koji redovno prati skoro 30 odsto gladalaca. Nagradu za TV kritiku „Dušan Duda Timotijević“, koja podrazumeva i kretivan pristup televizijskom mediju, kako je u obrazloženju pojasnio član žirija Ranko Munitić(pored njega članovi su bili i Olja Bećkovići Bojana Andrić), dobili su realizatori projekta Vreme je za bebe. Titulom mis i mister lapsus „ovenčani“ su Radmila Đurići Nebojša Višković. TV lica u 2008. godini su Jovana Jankovići Milan Kalinić.

Izvor: Danas I. M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *