Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

FILMOVI O IZRAELSKO-PALESTINSKOM SUKOBU

Dom omladine Beograd

Filmovi „Okupacija 101″ i „Mir, propaganda i obećana zemlja“, koji govore o izraelsko- palestinskom sukobu biće prikazani u sredu u Domu omladine Beograd, a nakon filmova biće održana i tribina posvećena tom sukobu

U saopštenju organizatora navodi se da poslednji događaji u Pojasu Gaze nameću potrebu da se izraelsko-palestinski konflikt sagleda iz perspektive žrtvi.

Dokumentarni filma Okupacija 101 reditelja Abdalaha Omeisha i Sufiana Omeisha govori o trenutnim i istorijskim uzrocima izraelsko-palestinskog konflikta i predstavlja sveobuhvatnu analizu činjenica i skrivenih istina koje su okružene beskrajnim kontroverzama, neslaganjima, uvreženim mitovima i predrasudama.

Film Mir, propaganda i obećana zemlja reditelja Suta Dželija i Betshebe Ratzkof pruža poređenje američkog i međunarodnog medijskog izveštavanja o krizi na Bliskom istoku, stavljajući akcenat na način na koji strukturna iskrivljenja u američkom izveštavanju osnažuju pogrešne predstave o izraelsko-palestinskom sukobu.

U okviru tribine biće predstavljena nova besplatna publikacije Pokreta za slobodu kao i tekstova u „Z“ magazinu koji analiziraju implementiranje neoliberalnog ekonomskog projekta na teritoriji Palestine.

Projekciju filmova i tribinu organizuje Pokret za slobodu, a nakon Beograda, filmovi će biti prikazani i u Novom Pazaru, Zrenjaninu, Novom Sadu, Nišu, Čačku i Kragujevcu. Pokret za slobodu radi na unapređenju borbe i položaja radnika, izbeglica, studenata i doprinosi alternativnom medijskom informisanju.

Izvor: e – Novine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *