Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NAGRADE KARADŽIĆU I MLADIĆU

Savez pisaca Rusije nagradio je u ponedeljak „za hrabrost i vernost“ Radovana Karadžića i generala Ratka Mladića visokom nagradom „Imperskaja kultura“ u nominaciji „Slavjanskoje bratstvo“ (slovensko bratstvo). Ta nagrada se tradicionalno dodeljuje na pravoslavni praznik Bogojavljenje.

U prepunoj dvorani Saveza pisaca Rusije, predsednik te organizacije Valerij Ganicev uručio je nagradu bratu Radovana Karadžića Luki i zamolio ga da prenese pozdrave „velikom srpskom rodoljubu i pesniku“.

Ganicev je nadahnutim govorom objasnio „da je ove godine nagrada dodeljena srpskim liderima koji su se borili da sačuvaju svoj narod i zemlju svojih predaka“. Garicev je kazao „da je Zapad pokazao svoje licemerje i neobjektivnost optužujući Srbe samo zato što su branili svoju domovinu, koju je Zapad hteo da razbije“.

I ovoga puta ruski pisci su naglasili „da je Haški sud neobjektivan i da je instrument u rukama moćni zapadnih zemalja“.

Luka Karadžić se zahvalio u ime brata i rekao da je nagrada dodeljena u važnom trenutku.

– Podrška ruskih pisaca će za Radovana biti podstrek i ohrabrenje da izdrži u odbrani na suđenju pred Haškim tribunalom – rekao je Luka Karadžić.

Istu nagradu ranije su dobili Slobodan Milošević i Vojislav Šešelj.

Izvor: Večernje novosti B. Vlahović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *