Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ZLATNI PAR SA TITANIKA

Kejt Vinslet i Leonardo di Kaprio

PRVA je iz limuzine na crveni tepih kročila Kejt Vinslet. Stotine obožavalaca na londonskom Lester skveru uzvikivali su ime britanske glumice, u nedelju na evropskoj premijeri filma „Revolucionarni put“ Sema Mendesa. Mada se i ranije trudila da o sebi stvori sliku prosečne engleske žene, kojoj je Holivud samo poslovna destinacija, ovoga puta bila je više nego raspoložena da čitav sat deli autograme i odgovara na pitanja okupljenih.

Pre nego što je dvostruka dobitnica Globusa obišla krug oko crvenog tepiha, nastala je euforija. „Leo, Leo“, „Volim te“, „Najbolji si“… vrištale su tinejdžerke ispred bioskopa Odeon. Slavni holivudski glumac, je mirno sa osmehom polako prolazio pored svoje publike i povremeno se zaustavio da ispiše svoje ime na posterima, fotografijama…

Zatim je „zlatni par“, koji se nešto više od deceniju posle „Titanika“, jednog od najvećih filmskih hitova, ponovo „sreo“ na velikom platnu u priči o mladom paru iz pedesetih godina prošlog veka, desetak minuta pozirao pred fotografima i snimateljima.

„Sa Leom je divno raditi izjavila je Kejt Vinslet. Pored njega se osećam sigurno.

Radovala sam se što sam ponovo posle toliko vremena ponovo radila sa njim. Oboje smo dosta snimali u međuvremenu i stekli iskustvo, što je još više obogatilo našu saradnju.

I Leonardo di Kaprio je hvalio svoju filmsku partnerku, sa kojom se kako je rekao „oseća dobro, jer je sjajna osoba i profesionalac“.

Novinari su bili znatiželjni kako su snimane ljubavne scene, s obzirom da je iza kamere bio Kejtin suprug – Sem Mendes.

– Nije mi bilo neprijatno. Osećao sam se apsolutno prirodno, kao kad ljubim rođaku. Naš odnos je specifičan, još od „Titanika“. Tada smo bili mladi, ali smo uspostavili prijateljski odnos, koji je godinama bio sve čvršći. Sem je sjajan režiser i to je još više poboljšalo našu saradnju – rekao je Di Kaprio.

Za Kejt je, kako je otkrila, velika prednost kada radi sa svojim suprugom, jer on bolje nego iko drugi zna kad treba da je ostavi samu, da joj da savet ili zagrljaj podrške.

Naravno, glumica je prokomentarisala dva Zlatna globusa ( jedan je upravo dobila za „Revolucionarni put“, a drugi za „Čitača“, koje je osvojila pročšle nedelje u Los Anđelesu, ponavljajući da joj je neverovatno kako je u konkurenciji pored Meril Strip, Kristin Skot Tomas, En Hetavej, Anđeline Džoli, izbarana baš ona. Na pitanje nada li se sada i Oskaru, glumica je diplomatski odgovorila „da bi bilo lepo dobiti Nagradu Američke filmske akademije, ali da je ove godine previše jaka konkurencija“.

Posle susreta sa publikom i novinarima glumački par uputio se ka sali u bioskopu Odeon. Pre projekcije filma „Revolucionarni put“, koji će u Srbiji premijerno biti prikazan 21. februara na Festu, Kejt Vinslet i Leonardo di Kaprio nagrađeni su i burnim aplauzom publike.

MILION FUNTI

OVO je bez sumnje vreme Kejt Vinslet, koja osim nagrada ovih dana neprestano dobija i komplimente za svoj izgled. Britanska glumica koja je uvek imala problema sa kilogramima, sada ima liniju top modela. To je pokazala i na premijeri kada je u elegantnoj mini haljini, sa vrtoglavim potpeticama i dijamantskim minđušama dobila američki kompliment na engleski način: „Kejt od milion funti“!

Izvor: Večernje novosti B. Niković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *