Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

MANJE KONCERATA U OVOJ GODINI

BEOGRAD – Globalna ekonomska kriza odraziće se naredne godine i na muzička dešavanja u Srbiji, tako da će biti znatno manje koncerata nego u prošloj godini, izjavila je danas Tanjugu pi-ar menadžer Beogradske arene Jasmina Krstić.

Krstićeva je rekla da je do sada najavljeno svega nekoliko gostovanja značajnih imena, što pokazuje da će se posledice ekonomske krize odraziti i na šou-biznis, jer sponzori revidiraju svoje ponude.

Kao jedan od najznačajnijih muzičkih događaja u nastupajućoj godini ona je najavila gostovanje popularnog operskog kvarteta – grupe „Il Divo“, koja će nastupiti u Beogradskoj areni 26. marta.

Pre toga, u organizaciji producentske kuće „Talent boks“, u Beograd stiže čuveni hevi metal bend „Ajron Mejdan“ (Iron Maiden).

„Mejdini“ će nastupiti 10. februara u Beogradskoj areni, što će biti jedini koncert u Evropi u ovom poslednjem delu njihove velike svetske turneje, ali na veliku žalost fanova broj ulaznica je ograničen na 15.000 zbog izuzetno neobičnog nastupa ove grupe.

Dan zaljubljenih u Areni će biti obeležen koncertom gosta ovogodišnjeg „Gitar art“ festivala, Oskarom nagrađenog italijanskog kompozitora Enia Morikonia (Ennio Morricone), koji je komponovao muziku za više od 500 igranih filmova.

Već tradicionalno, 8. mart pripadnice lepšeg pola će provesti uz Željka Samardžića, a u maju publiku očekuje veliki Kineski nacionalni cirkus.

Za razliku od prethodne godine, u Beogradskoj areni će biti znatno više sportskih dešavanja, tako da će već u februaru ljubitelji tenisa moći će da prate Federejšn kup. Od 1. do 12. jula Arena će biti domaćin Univerzijade, a krajem jula i Završnog turnira Svetske lige za odbojkaše.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *