Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

BAJAGA PROTIV PGP – a

BEOGRAD – Nezadovoljan kompilacijom pesama „Gde stiže moje sećanje“, koju je sačinio PGP RTS, Momčilo Bajagić je odlučio da se sa najstarijim srpskim izdavačem objasni sudskim putem.

„Niko me nije obavestio da će kompilacija biti objavljena, niti su se posavetovali sa mnom o izboru pesama“, kaže Bajaga.

„Što je još gore, na omotu, koji je odvratno dizajniran, štampali su pogrešna imena“, prenosi Blic Bajagino ogorčenje.

Bajaga je ocenio da oprema kompilacije izgleda kao da je neko hteo da ga zavitlava.
On kaže da je nezadovoljan i što nije konsultovan prilikom prodaje prava dvema firmama od kojih je jednu okarakterisao kao „fantomsku“ (Zmeks), a drugu kao „neku“ (Enter plus).
„Najpre bi trebalo pitati autora da li želi da otkupi prava“, kaže Bajaga.

Bajagić: Ne zbog para, već zbog prava

On ocenjuje da su objavljivanjem ovog izdanja prevareni i on i njegova publika, i kaže da su planovi da grupa povodom četvrt veka rada objavi brižljivo osmišljenu duplu kompilaciju pali u vodu, javlja „Popboks“.

„Nije toliko u pitanju novac, pošto njega tu ionako ima malo zbog upotrebe interneta i ilegalnog kopiranja. To je pitanje elementarnog prava.“

Uzelac: Zaustavili smo prodaju

Direktor PGP-a Ognjen Uzelac je okarakterisao objavljivanje kompilacije bez Bajaginog znanja kao nepristojno, i rekao da je „praksa da se urednici koji pripremaju ta izdanja ležerno odnose prema njima“.

„Nije Bajaga jedini kome smo objavili kompilaciju hitova. Problem je što je od 19 pesama, 16 sa pogrešnim nazivom, ali to je greška sekretarice. Takođe, Kornelije Kovač je greškom naveden kao kompozitor nekih pesama. Zbog svega toga, zaustavili smo prodaju diska, povukli tiraž i vratićemo ga kada ponovo odštampamo omot sa tačnim podacima“, rekao je Uzelac Večernjim novostima.

Novi član

Govoreći o budućnosti benda nakon teške godine u kojoj je preminuo gitarista Ljubiša Buba Opačić, Bajaga je nedavno rekao kako bi želeo da grupa do kraja 2009. objavi novi album i održi jedan veliki beogradski koncert, poput onog pretprošle godine u Areni.

Bajaga i Instruktori za Novu godinu nastupaju u Herceg Novom. Novi Instruktor je Marko Nježić Kića iz grupe „Vrum“.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *