Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NEZABORAVNO ASTRONOMSKO POETSKO MUZIČKO VEČE U KNJAŽEVCU

KULTURNA MAGIJA NE PRESTAJE – PREKO 200 GLEDALACA NA PREDAVANJU NEBOJŠE ĐORĐEVIĆA O ASTEROIDIMA. SJAJNI PESNICI, PRIJATNA MUZIKA

Knjaževačka publika je još jednom pokazala da ima filing za lepa dešavanja u ovom gradu. Kada jedno astronomsko predavanje privuče više od dvesta posmatrača, a pri tom se u isto vreme, paralelno, u Domu kulture odvijaju drugi programi, to znači da na ovom prostoru postoji kontinuitet intenzivnog interesovanja za nauku i kulturu.

Lepo odrađen spoj astronomije, poezije i muzike od strane organizatora programa (Astronomsko udruženja «Andromeda» iz Knjaževca) oduševio je prisutne, počev od lepo upakovanog predavanja o asteroidima, književnika i novinara, Nebojše Đorđevića, preko poezije članova Književnog kluba «Branko Miljković» iz Knjaževca (Dušan Živić, Predrag Ivković, Jelena Dragićević, Nebojša Đorđević…), do muzike gitaroškog akustičara, Miljana Pujića (pevao sa njim i predavač).

Predavač je, na pravi način iskoristio svoje tekstove na temu asteroidi, koje je prošle godine u pet delova objavio na sajtu www.tk-info.net, spojio ih u kompaktnu celinu i prezentovao publici na veoma pristupačan način. Bilo je to završno predavanje ovogodišnje Jesenje škole astronomije u okviru Astronomskog udruženja «Andromeda».

– «Zadovoljan sam odzivom Knjaževčana, a i time kako je proteklo ovo veče. Drago mi je da se sve to dešava u predvečerje Međunarodne godine astronomije MGA 2009. Prošle godine sam podržao ovu akciju sa više stručnih tekstova o kosmičkim pojavama, kontinuirano na pomenutom sajtu. Ovo veče je zajednički prilog tome svih učesnika ove večeri, naročito publike», izjavio je po završetku programa, predavač, Nebojša Đorđević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *