Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„ONLINE!!!“ JE HIT

zipmusic.net

Prvi BESPLATNI međunarodni Internet Only album dostupan na hrvatskom tržištu od ponedjeljka 01. prosinca 2008. na domeni Zip music www.zipmusic.net u prvih je tjedan dana streamalo i downloadalo više od 5 000 Internet korisnika.

Sjajan rezultat obzirom na stanje u domaćoj diskografiji, tendenciju pada prodaje CD-ova i na činjenicu da se radi o albumu objavljenom samo na Internetu preskačući dominantnu CD formu.

Poklon album „Online!!!“ u mjesecu darivanja izdavačka kuća DOP Records i distributeri Domena Dea objavili su u test fazi novog Internet izdavača Zip music, a za tu su prigodu dobili ekskluzivno pravo objave materijala inozemnih izvođača iz Velike Britanije (Soprano), Francuske (Bogart &Addictives), Italije (Dead Elephant), regionalnih (Alfapop, Psycho-Path, Damir Avdić, Vuneny), domaćih (Svadbas, Lollobrigida, Dječaci, Viva Glorio, BOG, Nipple People, Florijan, The Orange Strips, Bebe Na Vole, Nikola T. feat Glas Koji Se Ne Čuje, …)

Interaktivnoj prirodi projekta doprinosi i činjenica da svaku pjesmu publika ocjenjuje školskim ocjenama od 1 do 5. Nakon prvih tjedan dana najbolje ocjenjeni su: Alfapop, Pink Studio, Nipple People, Viva Glorio, Svadbas, Soprano, Bebe Na Vole, Damir Avdić, Bogart & Addictives, BOG, itd…

Album skuplja izvođače prvenstveno po kvalitativnom principu skrećući pozornost na njihove pjesme dosad objavljene na regularnim studijskim albumima ili ekskluzivnim najavama skorašnjih izdanja.Svaka od pjesama je već bila ili je tek namijenjena za radio i internet airplay kao potencijalni singl. Radio postajama i web portalima preporučam singl izbor:

Dirty Tricks – SOPRANO, Broj – NIPPLE PEOPLE, Sati – ALFAPOP, Instro Intro – NIKOLA T. predstavlja GLAS KOJI SE NE ČUJE, I Hrvati – BOG.

Izvor: Jutarnji hr Foto:Barbara Slade

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *