Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DIREKTAN UTICAJ FOLK MUZIKE NA REZULTATE IZBORA, A TEK DA JE BIO VO NA RAŽNJU

Knjaževac: Najveći broj glasova koaliciji «Za opštinu Knjaževac» DS I G17 plus, SRS bez mandata, «Živim za Knjaževac» Boška Ničića iznenadila i najveće optimiste

Da folk muzika može direktno uticati na rezultate izbora, pokazali su rezultati glasanja u opštini Knjaževac. Naime, koalicija «Živim za Knjaževac», predsednika opštine Zaječar, Boška Ničića u okviru svoje predizborne kampanje, poklonila je pre neki dan Knjaževčanima koncert folk muzike. Očigledno da su građani ovog grada bili zadovoljni pesmama Slađane Ivanišević, Romane i Dragice Radosavljević, te su svoje oduševljenje iskazali na izbornim listićima, glasajući masovno za ovu političku grupaciju, donevši joj jedanaest odborničkih mandata. Šta bi tek bilo da je opštinsko privremeno veće Knjaževca odobrilo pečenje vola u centru, kojeg je lider iz Zaječara obećao žiteljima susednog grada?! Šteta, narod voli volove!

Bolji rezultat od ovoga imala je jedino koalicija «Za opštinu Knjaževac» DS i G 17 plus, koja je osvojila isti broj mandata, ali je broj onih, koji su glasali za ovu opciju bio veći za par procenata. U lokalnoj skupštini, koja broji 40 odborničkih mesta, grupi građana «Napred Srbijo», Tomislava Nikolića pripalo je osam mandata, Socijalističkoj partiji Srbije i Partiji ujedinjenih penzionera, pet, dok je Demokratska partija Srbije dobila tri, a Liberalno demokratska partija dva mandata.

Ostali učesnici na izborima, Srpska radikalna stranka i koalicija SPO – Nova Srbija, ostale su bez mandata, a neuspeh prvopomenute političke partije predstavlja iznenađenje.

Izbori u Knjaževcu su ponovljeni jer skupštinski saziv nakon izbora održanih u maju nije konstituisan u zakonski predvidjenom roku. U birački spisak upisano 20.328 birača, a prema prvim podacima OIK, glasalo je 39,97 odsto birača, dok nepravilnosti na biralištima nije bilo.

One Response

  1. Čuo sam od „pouzdanih“ izvora da će BOŠKOVIZIJA tj. RTZ, dobiti još jednog radnika na budžetu stanovništva opštine Zaječar – Sašu Todorovića.

    A što se Bika i Vola tiče, obe su plemenite životinje za ovakvo poređenje.

    Jedina razlika je u tome što jedan ima muda a drugi ne.

    Koji je koji – odlučite sami!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *