Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DEČAK KOJI UME DA ODSVIRA TIŠINU

U umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ održan je koncert gudačkog kamernog orkestar „Amoroso“ iz Leskovca. Pored brojnih solista publici se na violini predstavio i Iseni Ćanija dvanaestogodišnji dečak iz Bujanovca.

Kamerni orkestar „Amoroso“ iz Leskovca izveo je dela Mocarta, Baha, Vivaldija pod dirigentskom palicom Radeta Pejčića.

Solista na violini Iseni Ćanija publici se predstavio svirjući Vivaldijev koncert u a- molu, uz sjajnu pratnju orkestra „Amoroso“, koji već šest godina neguje i podražava mlade talente.

Dečka za koga ljubitelji muzike kažu da ume da „Odsvira tišinu“ publika je vraćala na bis.

Iseni Ćanija sa nepunih sedam godina upisao je nižu muzičku školu u rodnom Bujanovcu u klasi profesora Marije Besarabić.

Sa punih 12 godina postaje učenik prvog razreda srednje muzičke škole „Stanislav Binički“ u Leskovcu, na odseku violine u klasi profesora Bobana Stojilkovića.

Isenija bio nagrađivan od strane najeminentnijih domaćih i stranih stručnjaka. Ovih dana se sprema za takmičenje gudača u Haskovu u Bugarskoj.

Učesnik je nekoliko violinskih seminara kod vrhunskih pedagoga za koje je novac obezbedila ambasada Norveške u Beogradu, a u čijoj je rezidenciji nastupao na raznim prijemima.

Koncert u umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ kamernog orkestar „Amoroso“ iz Leskovca, održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *