Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KVIN U ARENI, MERKJURIJU U ČAST

BEOGRAD – Beogradska publika je sinoć prvi put uživala u neverovatnom spektaklu i odličnom koncertu u skoro punoj Beogradskoj areni legendarne britanske grupe „Kvin“.

Na iznenađenje mnogih, koji su ispred hale pijuckali pivo i ćaskali, tačno u 21 čas, kada je bio zakazan koncert, Beogradskom arenom se prolomila grmljavina, binu je obavio beli dim, a na video bimu se najpre pojavile munje, a zatim kiša meteora.

Spektakl pod nazivom „Kosmos roks“ mogao je da počne, a izlazak na scenu Brajana Meja (gitara), Rodžera Tejlora (bubanj) i Pola Rodžersa (vokal) izazvao je opštu euforiju okupljenih.

Pored pesama sa novog albuma „Kosmos Roks“ za vreme kojih je publika bila uzdržana i starih hitova uz koje su pripadnici različitih generacija pevali i skakali, bilo je i više solo nastupa u toku kojih su se okupljeni podsetili umeća Meja i Tejlora.

Mej je poželeo dobro veče na srpskom jeziku i izrazio oduševljenje reakcijama publike, jer, kako kaže, nije znao šta da očekuje u Beogradu u kome je prvi put posle toliko godina.

Zatim je zasvirao numeru „Ljubav mog života“ koju je pre više godina napisao nezaboravni Fredi Merkjuri, a publika je pevala umesto Meja.

Svi su tapšali u ritmu čuvene pesme „Radio Ga Ga“, a burne reakcije su izazvale i kompozicije po kojima su Merkjuri i „Kvin“ ostali upamćeni – „Another One Bites The Dust“, „I Want To Break Free“, „It’s a Kind Of Magic“, „Show Must Go On“.

Svetlosni efekti, reflektori raznih boja i disko kugla koja je u Areni stvorila milione „zvezda“ dočarale su atmosferu najveće žurke u Beogradu večeras.

Nije mogla da se izbegne nostalgija koja je pogodila okupljene kada su na video bimu počele da se ređaju scene nastupa i spotova Fredija Merkjurija, a neke numere su izvedene naizmeničnim smenjivanjem snimka na kome peva Merkjuri i živog nastupa Rodžersa.

Koncert je tačno u 23 časa i završen snimcima legendarnog pevača i spotom za pesmu koja je proslavila grupu „Kvin“ – „Boemska rapsodija“, ali publika nije dala članovima britanskog sastava da tako brzo odu.

Vratili su se na bis i izveli možda najpoznatije numere svih vremena „We Will Rock You“ i „We Are The Champions“, a cela Arena je pevala sa njima.

Izvor: RT Vojvudine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *