Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

TRESLA SE (CRNA) GORA, RODILA SE MADONA


Fantastičnim nastupom na plaži Jaz, kraljica popa donekle je ublažila amaterizam organizatora

Kraljica popa, Madona, bila je previše krupan zalogaj za Crnogorce, toliko veliki da nisu mogli da ga progutaju, a kamoli svare. Malo je reći da su organizatori pali na testu, jer sve ono što se dogodilo na budvanskoj rivijeri uoči i posle koncerta nije ništa drugo do puki amaterizam, a pred sobom su imali zadatak da upakuju i ugoste rekordan broj posetilaca u odnosu na sve manifestacije u Crnoj Gori ikada.

Odlazak na plažu Jaz bio je prava noćna mora za sve, a svi su i bili jednaki – nije pomogla ni VIP karta, pres akreditacija je bila potpuno beznačajna, a ni funkcioneri iz Montenegra nisu mnogo bolje prošli u odnosu na „obične smrtnike“. Simpatizeri gospođe Riči, koji su za prevoz izabrali kola i autobuse bili su u teškim frustracijama s obzirom da se kolona od Budve do Jaza kretala brzinom puža. Najbezbolnije je bilo pešačenje i ti entuzijasti (među kojima je i izveštač Danasa) saznali su kako izgleda šetati magistralom i proći kroz mračan tunel u kojem nema ni daška vazduha.

Mnogi su se s pravom zapitali da li je Madona vredna svog tog mučenja. Pre koncerta su se na sve strane čuli komentari šta mi je ovo trebalo, bacio(la) sam 75 evra, kako ću kući… A onda se pojavila ona i sve brige su nestale, ili su bar prolongirane za kraj nastupa. Madona je pokazala zašto je zvezda koja ne može da izbledi i kako to rade najbolji. Fantastičan performans ove pedesetogodišnjakinje trajao je dva sata i vodio nas je kroz 30 godina dugu karijeru u četiri vremenska segmenta. Pimp, koji je mešavina mode iz 20-ih godina prošlog veka i modernog gangsta pimp stila, onda old skul kojim se Madona vraća u rane osamdesete, džipsi skul i „la islu bonitu“ uz duh ciganske narodne muzike i plesa, kao i rejv prepun uticaja istoka. Luiza Čikone je demonstrirala i kako se svira gitara, uz neizostavne i samo njoj svojstvene erotične dens pokrete.

I sada, kada neko pita da li je Madona bila vredna mučenja na koje su njene fanove stavili organizatori, odgovor je – i te kako.

„Dokazi ne postoje“

Da li je Madona i zaista nastupila na plaži Jaz u četvrtak veče jedino može da posvedoči 60.000 njenih ljubitelja. Međutim, materijalnih dokaza o ovom koncertu jednostavno nema. S obzirom na to da je fotografisanje i snimanje nastupa bilo dozvoljeno samo u prve tri pesme, a da je autobus sa novinarima mnogo kasnio, foto-reproteri i snimatelji bili su onemogućeni da naprave snimke kraljice popa.

Izvor: Danas Katarina Sinđelić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *