VIDEO V. POEZIJA OKVIRU 40. KRAF - a

Nebojša Đorđević    Film, Kultura, Poezija, Vesti

na fotografiji: insert iz filma:”Nauka o ulici”

U okviru ovogodišnje Kvarnerske revije amaterskog filma (13.-15. novembra 2009.) u organizaciji Kino video kluba Liburnija u Rijeci biće prikazan video poetski kratki film “Nauka o ulici” pesnikinje i video autorke Natalije Ž. Živković, koji se našao među selektovanih 32 od 166 pristiglih filmskih ostvarenja.

“Nauka o ulici” deo je omnibusa Video V. Poezija (2009.) Natalije Ž. Živković, zasnovanog na njenim poetskim radovima.

O filmu:

NAUKA O ULICI (The Science about Street), Natalija Ž. Živković, Beograd, Srbija, eksperimentalni film (video poezija), 2′ 46” - Majstor ulice kreativnim moćima transformiše Realnost. Neko to posmatra kroz zavesu…
Uloge: Slobodan Aleksić, Dušan Miricki, Jordan Čukić, Svetlana Vukadinović
Muzika: Technodromes The - http://www.myspace.com/technodromesthe

TOM DŽONS NASTUPIO U “BEOGRADSKOJ ARENI”

Ivan Manojlović    Muzika, Vesti

Tom Džons, jedan od najslavnijih pevača današnjice, nakon 45 godina bavljenja muzikom i niza uspešnih singlova predstavio je publici, sinoć u „Beogradskoj areni” svoj novi album „24 časa”

Džonsu (69) je uspelo nešto što samo retkima uspeva - nakon 45 godina bavljenja muzikom, saradnje sa svim poznatim muzičkim imenima od Elvisa Prislija do grupe „Kardigans” i prodatih više od 100 miliona albuma, izdao je novi materijal koji je kritika jednoglasno proglasila najboljim do sada.

Razlog tome je što se po prvi put ovaj slavni velški pevač oprobao i u ulozi tekstopisca većine pesama, koje, svaka na svoj način, simbolizuju njegov život i sadrže mnoštvo autobiografskih elemenata. Počevši svoju muzičku karijeru pevušeći u rudnicima rodnog grada Ponteprida (Vels), gde je radio, Džons se tokom niza godina muzičke karijere okušao u svim muzičkim pravcima i žanrovima, i to s velikim uspehom. Na pragu 70. godine odlučio je da krene na intimno retrospektivno putovanje kroz svoj život, a rezultat je novi CD na kome se izdvaja pesma „The Road”, koju je posvetio svojoj obožavanoj supruzi, sa kojom je u braku više od 50 godina.

Džons je obeležio svetsku muzičku scenu poslednje četiri decenije, pružajući publici jedinstveno i neponovljivo vokalno iskustvo, bilo da peva u kazinu u Las Vegasu ili na prepunom „Vembliju”.

Izvor: Press Online /(TANJUG)