Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

GODINA 2011. – GODINA FILMSKIH NASTAVAKA

LOS ANĐELES – Holivud je rešio da u 2011. igra na kartu proverenih filmskih franšiza kako bi pospešio gledanost i zaradu na bioskopskim blagajnama, pa se tako godina koja je pred nama najavljuje kao godina filmskih nastavaka.

Odluka da se ne ulazi u rizik sa potpuno novim projektima posledica je i razočarenja koje je priredilo nekoliko filmova sa zvučnim glumačkim imenima kao što su „Turista“ sa Džonijem Depom i Anđelinom Džoli i „Kako znaš“ (How Do You Know) sa Ris Viterspun, Ovenom Vilsonom i Džekom Nikolsonom.

Tu je i činjenica da se među 10 ostvarenja sa najvećom zaradom u 2010. u SAD našlo nekoliko rimejkova – „Toy Story“, „Šrek“, „Iron Man“ i „Sumrak“.

Poznato je da u julu iduće godine u bioskope stiže drugi deo sedmog i poslednjeg nastavka avantura popularnog čarobnjaka – „Hari Poter i relikvije smrti“. Prvi deo konačnog obračuna Potera i Voldemora dosad je, samo u SAD, zaradio više od 220 miliona dolara.

Iduće godine nas očekuje i četvrti nastavak sage o vampirima, „Sumrak – Praskozorje“, koji će fanovi moći da vide u novembru 2011. Tu je i nekoliko rimejkova iz Diznijevog studija, među kojima je nastavak mega hita „Pirati sa Kariba“ koji stiže početkom leta. Avanture gusara Džeka Sparoua dosad su zaradile 2,7 milijarde dolara pa producenti s pravom očekuju da će i ovaj deo nastaviti uspeh prethodnih.

Najmlađe, naročito dečake, idućeg leta obradovaće animirani film „Cars 2“, nastavak crtaća iz 2006. koji je rađen u maniru serijala o Džejmsu Bondu. Iz Miramaksa najavljuju nastavke nekoliko uspešnih ostvarenja kao što su „Zaljubljeni Šekspir“ i crnohumorna komedija „Zli Deda Mraz“.

U planu je i snimanje nastavaka filmova „Od sumraka do svitanja“, „Užas u Amitvilu“, „Dnevnik Bridžit Džouns“, „Vrisak“ i „Spy Kids“.

Poznati producenti, braća Harvi i Bob Vajnstin smatraju da će verovatno biti teško ponoviti uspeh „Zaljubljenog Šekspira“ koji je osvojio sedam Oskara, ali kažu da će nastavak ipak biti „bolji od 90 odsto filmova koji se trenutno prikazuju“.

Krajem sledeće godine stiže i prvi nastavak avantura belgijskog strip junaka Tintina – 3D film „Tajna jednoroga“ u režiji Stivena Spilberga.

U najavi su i nastavci „Isterivača đavola“, „Zulandera“ sa Benom Stilerom, kao i filma „Bil i Ted“ kojim se proslavio Kijanu Rivs.

Izvor: Glas javnosti/Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *