Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ELTON JOHN SE VRAĆA NA BALKAN

Nakon koncerata u Izoli i Zagrebu, koji su zakazani za prve dane jula, čuveni britanski muzičar nastupiće 5. jula u Budvi, u okviru festivala „Grad tetara“.

Balkanski koncerti poslednji su u nizu nastupa koji su za sada zakazani, navodi se na sajtu muzičara.

Elton John će 2. jula nastupiti na stadionu u Izoli. Karte su već puštene u prodaju, a njihova cena kreće se od 43 evra za tribine do 85 evra, koliko treba izdvojiti za VIP sektor. Kupovinom karata do 6. januara ostvaruje se poseban praznični popust.

Samo dan kasniije, John će nastupiti u Areni u Zagrebu. Ulaznice za ovaj događaj koštaju 47 do 97 eura.

Nastup u Crnoj Gori još uvek nije izvestan, s obzirom na to da, kako prenose podgorički mediji, niko iz Opštine i Turističke organizacije Budva nije potvrdio dolazak zvezde. Ipak, na njegovom sajtu se navodi da će u Crnoj Gori nastupiti 5. jula i to u okviru festivala „Grad teatar“. Cena karata još uvek nije poznata.

Elton John će nastupiti sa svojim bendom, promovišući album „The Union“, koji je u prodaji od 19. oktobra. Na ovom albumu John je sarađivao sa muzičarom i kompozitorom Leonom Russellom. Govoreći o novom albumu, britanska zvezda je u intervjuu koji je tokom leta dala časopisu „Billboard“ izjavila da je ovom saradnjom počelo novo poglavlje u njegovoj karijeri.

„Ne moram više da radim pop pesme. Svet ne vrišti više za još jednom pesmom Eltona Johna, pa ni ja nisam lud za novim pesmama, osim ako nisu drugačije. U šezdeset trećoj godini zaista ne očekujem da često budem na top listama, zato je za mene sada važno da pišem pesme i pokušavam da budem zreo“, izjavio je John.

Prema navodima časopisa „Billboard“ upravo je singl Eltona Johna „Candle in the wind“ najprodavanija pesma svih vremena, sa više od 33 miliona prodatih kopija. U svojoj kolekciji ovaj muzičar ima šest „Grammy“ nagrada, među kojima i specijalnu „Grammy Legend Award“, koja mu je uručena 1997. godine. Osim toga, John je nagrađen i Oskarom i Zlatnim globusom, za pesmu „Can you feel the love tonight“, iz animiranog filma „Kralj lavova“, a dobitnik je i priznanja „Tony“, za najbolju pesmu u pozorišnom mjuziklu 2000. godine.

Elton John nastupio je 3. juna ove godine u Beogradskoj areni, pred nekoliko hiljada obožavalaca.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *