Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

RUARAMBA ČESTO VRAĆALA DŽEKSONA S IVICE SMRTI

Dadilja dece kralja popa o agoniji pevača

Porodica zatražila novu obdukciju

Grejs Ruaramba, dadilja koja je do decembra 2008. bila angažovana da čuva troje dece Majkla Džeksona, tvrdi da je često morala da ispira želudac slavnom pevaču da bi mu iz organizma izbacila opasne „koktele“ lekova. Veruje se da je Džekson svakodnevno uzimao osam različitih lekova, uključujući tri vrste narkotičkih sredstava za ublažavanje bolova. „Bilo je perioda kada mu je bilo toliko loše da nisam dozvoljavala deci da ga vide. Premalo je jeo, a miksovao je pri tom previše lekova“, kazala je Ruaramba.

Ova 42-godišnja žena poreklom iz Ruande u subotu je doletela iz Londona u Los Anđeles u nadi da će biti ponovo zajedno sa Džeksonovom decom, kojima je postala druga majka. Ona je medijima dala vrlo sumornu sliku o Džeksonu, koji je često bio bez prebijene pare, ali je sam sebe zavaravao da je bogat. Selio se iz zemlje u zemlju, iz hotela u hotel, da bi na kraju, prema njenim rečima, pao pod uticaj ekstremističke sekte poznate kao „Nacija islama“.

Ruaramba je radila za Džeksona više od decenije. Počela je kao njegova saradnica, a kasnije je postala dadilja Džeksonovoj deci: 12-godišnjem Majklu junioru, poznatijem kao Prins, 11-godišnjoj devojčici Paris i sedmogodišnjem Prinsu Majklu Drugom, zvanom Blenket (ćebence). Dadilja je dobila otkaz u decembru prošle godine, ali je redovno obilazila svoje štićenike. Kad su se poslednji put videli u aprilu, Majkl je bio totalno bez novca, pa je svojom kreditnom karticom morala da kupi rođendanske balone maloj Paris. Pre toga je Džekson imao običaj da je pošalje u italijanski grad Firencu da mu kupi antikvitete u vrednosti od milion dolara.

Prema rečima Ruarambe, pevač je novac – dok ga je imao – ubacivao u crne kese za smeće i skrivao ga ispod tepiha u svom domu u Los Anđelesu. Ruaramba navodi da ju je Ketrin Džekson, majka slavnog pevača, pozvala u petak u sedam sati ujutru, neposredno nakon Majklove smrti, da bi je pitala gde se taj novac nalazi.

Grejs Ruaramba

Zvaničnik policije iz Los Anđelesa obelodanio je podatak da je pevač postao zavistan od „oksikontina“, jakog sredstva protiv bolova, i da je sat pre smrti dobio injekciju „demerola“, takođe jakog preparata za ublažavanje bolova. Sveštenik Džesi Džekson, poznati borac za prava crnaca u SAD, saopštio je da Džeksonova porodica zahteva drugu, privatnu obdukciju pop-zvezde zbog toga što nije sa sigurnošću utvrđen uzrok njegove smrti.

„To nije normalno. Mi, zapravo, ne znamo šta se dogodilo. Da li mu je nešto ubrizgano i ako jeste, šta?“, izjavio je Džesi Džekson nakon što je posetio porodicu preminulog pevača.

Doktor Konrad Marej, lični lekar Majkla Džeksona, tvrdi da on lično nije odgovoran za pevačevu smrt. U izveštaju o Džeksonovoj smrti mediji su naveli da je Marej, lekar sa zamršenim finansijskim i ličnim problemima koji je trebalo da prati Džeksona na letnjoj turneji, pokušao reanimaciju pevača pre nego što je stigla hitna pomoć.

Šeik Abdula bin Hamad Isa al Halifa, princ Bahreina, javno je izrazio žaljenje zbog Džeksonove smrti, rekavši da je to tragičan gubitak za muzičku industriju. Džekson se sa decom preselio u Bahrein nakon što je 2005. bio oslobođen optužbe za seksualno zlostavljanje deteta i tu je živeo godinu dana kao gost kraljevske porodice. Posle nesuglasica oko planova za koncertnu turneju, Džeksonov domaćin ga je tužio, zahtevajući da mu isplati sedam miliona dolara, a spor je rešen vansudskim poravnanjem.

Internet prevara

Samo osam sati nakon objavljivanja vesti o Džeksonovoj smrti softver „Sofos“ je počeo da prati prvi talas kompjuterskog virusa vezanog za Džeksona-mejl s naslovom „Poverljivo – Majkl Džekson“. Virus pokušava da prevari korisnike i navede ih da odgovore na poruku kako bi sakupio mejl adrese.

Ko brine o Majklovim sinovima i ćerki?

Porodica preminulog pevača još nije saopštila svoje planove u vezi sa sahranom Majkla Džeksona, a ne zna se ni koga je on odredio za staratelja svoje dece.

Debora Rou, Ketrin Džekson

Te pojedinosti, koje su verovatno sadržane u pevačevom testamentu, nisu obelodanjene. Advokat Debore Rou, Džeksonove bivše supruge i majke njegovo dvoje starije dece, navodi da bi njegova klijentkinja mogla da dobije starateljstvo nad Prinsom i Paris. Američki sajt TMZ, koji je prvi objavio vest o smrti pop-zvezde, tvrdi da Džeksonovi neće sprečavati Deboru Rou da vidi decu ako to poželi. Identitet majke Majklovog trećeg deteta nikada nije objavljen, a svi članovi porodice Džekson odlučno insistiraju na tome da svi mališani treba da ostanu sa bakom Ketrin.

Izvor: Blic online J. Stojković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *