Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

FILM „KLIP“ MAJE MILOŠ OSVOJIO „ZLATNO SUNCE“

Film „Klip“ mlade srpske rediteljke i scenaristkinje Maje Miloš osvojio je nagradu „Zlatno sunce“ za najbolji film u okviru programa „CineBalkan“ na 11. Festivalu evropskog filma „CineDays“ u Skoplju, saopštila je danas distributerska kuća „Tak“. Žiri je obrazložio da „Klip“ predstavlja „strastvenu, brutalnu i provokativnu priču o ljubavi i požudi u degradiranom svetu.“

U konkurenciji je bilo sedam filmova, a žiri je radio u sastavu Gabi Babič (Nemačka), reditelj filmskog festivala GoEast u Visbadenu, zatim slovenački reditelj Jan Cvitkovič i poljski Pšemislav Vojćiešek.

Glavna junakinja filma Jasna je tinejdžerka iz siromašnog beogradskog predgradja. Otac joj je teško bolestan i besna je na sve i svakoga, uključujući sebe, pa turobnu svakodnevicu pokušava da potisne eksperimantisanjem u seksu, drogama i izlascima, sve vreme snimajući mobilnim telefonom sebe i ljude koji je okružuju.

Glavne uloge tumače Isidora Simijonović, Katarina Pešić, Sonja Janičić, Monja Savić, Jovana Stojiljković, Vukašin Jasnić i Vladimir Gvojić.

„Klip“ je od svetske premijere, početkom ove godine u Roterdamu, izazvao podeljene reakcije javnosti i osvojio više nagrada na domaćim i inostranim festivalima.

Izvor: Blic Online/Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *