Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DODELA NAGRADA NAKNADNO

Ovogodišnji festival „Grad teatar Budva – Prva banka Crne Gore“ korak je napred u odnosu na prošlogodišnji. To znači, kako je pojasnio v. d. direktora Festivala Merin Smailagić, sumirajući u sredu rezulate ove završene manifestacije, da su napravljene dobre predstave, književne i muzičke večeri i izložbe, a sve to pratile su i dobre kritike.

Od 64 programa, koliko je izvedeno na Festivalu (14 predstava, 14 književnih večeri, tri likovne izložbe i 11 muzičkih večeri) posebno dobro ocenjena je predstava „Kaligula“, po motivima Kamijeve drame, u režiji Tomaža Pandura, zatim „Ogovaranje“ Nebojše Romčevića u režiji Ljubiše Ristića i treća koprodukcija na budvanske i mediteranske teme „Kadmopolis – udaljeni pogled“ u režiji Matjaža Bergera.

Za ovu javnu ustanovu grad je izdvojio 1,05 miliona evra, a za sam Festival 771.000. Procenjuje se da će troškovi biti veći s obzirom na to da nisu uračunati svi troškovi.

Na završnoj konferenciji za štampu 22. festivala nisu obelodanjena imena dobitnika nagrada za dramski i književni rad. Najkasnije do 1. septembra žiri u sastavu: Rajko Mihović (menadžer), Božena Jelušić (književni kritičar) i Janko Ljumović (direktor CNP) odlučiće ko će dobiti nagradu za dramsko stvaralaštvo „Grad tatar“, a za književnu nagradu „Stefan Mitrov Ljubiša“ žiri u sastavu: Dragan Radulović (pisac), Biljana Komarica (novinar) i Svetlana Kalezić-Radonjić (profesor).

Izvor: Večernje novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *