Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

IZLOŽBA PABLA PIKASA U BEOGRADU

Krajem sledeće nedelje u Beogradu biće otvorena izložba „Na Azurnoj obali“, čuvenog španskog umetnika Pabla Pikasa.

Izložba nosi naziv „Na Azurnoj obali“ i predstavlja retko viđenu kolekciju najvrednijih Pikasovih dela iz opusa keramike, srebra i zlata, koje je stvarao upravo na Azurnoj obali, u gradiću Valori, na jugu Francuske nedaleko od Kana.

Zahvaljujući galeriji Deva Puri iz Slovenije, koja je već poznata po organizaciji velike izložbe „Božanstveni svetovi“ Salvadora Dalija, domaća publika će imati priliku da u Beogradu vidi postavku koja otkriva najmanje izlaganu oblast u opusu Pabla Pikasa a to je keramika.

Iz nekoliko privatnih kolekcija prikupljeno je oko 100 eksponata – predmeti od keramike, srebra i zlata, praćeni su plakatima koje je Pikaso radio za godišnje izložbe keramike u Valoriju. Izložba će biti predstavljena publici u regionu do kraja 2012. – nakon Bleda i Beograda seli se i u Dubrovnik.

Izložba će se održati u prostoru zgrade „Beko“ u Bulevaru Vojvode Bojovića i trajaće od 3. februara do 15. aprila 2012. godine. Cena karte u redovnoj prodaji iznosiće 450 RSD uz mogućnost popusta na grupne posete.

Izvor: Mondo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *