Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

PREDSTAVI „PEVAJ,BRATE“ NAGRADE „DOBOJ FESTA“

KOMAD FAVI TEATRA ODNEO DVA FESTIVALSKA PRIZNANJA

BEOGRAD Na upravo završenom XII festivalu „Doboj fest“ predstava FaVI teatra „Pevaj, brate“, rađena po tekstu Stevana Koprivice, u režiji Slavenka Saletovića, višestruko je nagrađena.

Predstava je nagrada za scensko-muzičko dostignuće, dok je Milanu Vasiću pripala nagrada za najboljeg mladog glumca. Pored Vasića, uloge tumače i Andrija Milošević i Milan Kalinić.

Ove nagrade dodelio je tročlani stručni žiri festivala.

„Veoma smo ponosni što još jedna predstava iz Srbije nagrađena na Međunarodnom festivalu u veoma velikoj konkurenciji i u selekciji sa veoma uspešnim predstavama. Podsećamo da je na nedavno završenom festivalu u Jagodini ova predstava takođe osvojila dve nagrade – žiri publike 39. festivala „Dani komedije“ dodelio je nagradu Miodrag Petrović Čkalja, za najsmešniju predstavu (ocena 4.80), a komadu je pripala i statueta Jovanča Micić. Stručni žiri 39. festivala dodelio je statuetu Ćuran Andriji Milošević za ulogu Marijana Devića“, podsećaju iz FaVI teatra.

Predstava postiže veoma veliki uspeh kod publike kako u Srbiji tako i van srbije. Igrala se više puta u Makedoniji, Crnoj Gori, u više gradova Srbije i uvek je punila sale a publika je izlazila oduševljena, a za veoma kratko vreme od 11. novembra kada je bila premijera već je imala 80 izvođenja. Predstava igra sa velikim uspehom i na stalnom repertoaru u Domu sindikata u Beogradu.

Predstava je pozvana da na jesen učestvuje na pozorišnim festivalima u Tuzli i Srpskom Sarajevu.

Izvor: Glas javnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *