Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„PROROK“ FAVORIT PRED DODELU CEZARA

13 NOMINACIJA

Film „Prorok“ Žaka Odijara favorit je pred dodelu Cezara u subotu, pošto ima 13 nominacija za francuske filmske nagrade.

„Prorok“ je nagrađen gran prijem žirija na prošlogodišnjem festivalu u Kanu, dobio je nagradu BAFTA za najbolji strani film i jedan je od filmova nominovanih za Oskara za strani film. Počasna predsednica 35. dodele Cezara u pariskom teatru Šatle biće glumica Marion Kotijar, koja je postala holivudska zvezda posle filma „Život u ružičastom“.

Svečanost će obeležiti i povratak Izabele Ađani na veliki ekran, u filmu „La journee de la jupe“, za koji je nominovana za Cezara za najbolju glumicu, zajedno sa Odre Totu (Koko pre Šanel), Dominik Blan (L’autre), Sandrin Kiberlen (Mademoiselle C h a m b o n) i Kristin Skot Tomas (Partir). Pored „Proroka“, za Cezara za najbolji film konkurišu i filmovi „A l’Origine“ Savijea Đanolija, „Le concert“ Radua Mihaileanua, „Divlje travke“ Alena Resnea, „La journee de la jupe“ Žan-Pola Lilienfelda, „Rapt“ Lukasa Belvoa i „Welcome“ Filipa Liorea.

Izvor: S-media/Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *