Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

POČELI 46. BEOGRADSKI SUSRETI PISACA

Počeli 46.Međunarodni beogradski susreti pisaca. Na manifestaciji koja traje do 27. septembra učestvuju književnici iz više od 15 zemalja.

Međunarodni beogradski susreti pisaca, na kojima će ove godine učestvovati oko 30 autora iz celog sveta, svečano su otvoreni u Kolarčevoj zadužbini.

Ovogodišnji, 46. Međunarodni beogradski susreti pisaca trajaće do 27. septembra, najavljeno je iz Udruženja književnika Srbije koje organizuje manifestaciju.

U Zadužbini Ilije M. Kolarca večeras se održava Međunarodno pesničko veče, na kojem će nastupiti autori iz više od 15 zemalja.

U prostorijama Udruženja književnika Srbije tokom festivala biće održani skupovi na teme: „Jezik: Nasleđe i budućnost“, „Zemlja – dom svih ljudi?“ i „Hoću da kažem…“.

Za 26. septembar najavljen je veliki pesnički miting na Zemunskom keju, a biće organizovan i odlazak u Mrčajevce na dodelu „Povelje Morave“, kao i obilasci još nekoliko gradova Srbije.

Program festivala obuhvata i multimedijalnu izložbu „Dvosmernost“ u Domu vazduhoplovstva u Beogradu, na kojoj će biti predstavljeni radovi 10 umetnika.

Među učesnicima Susreta je australijski pisac Aleks Skovron, grupa autora iz Kine, Marija Laneze iz Argentine, Elka Njagolova i Nikola Petev iz Bugarske, kao i autori iz Rumunije, Rusije, Italije, Indije, Turske, Makedonije, Belorusije i drugih zemalja.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *