Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

GELDOF, GOST VIPNETA

Britanski muzičar i humanitarni aktivista Bob Geldof biće gost simpozijuma Vipneta „Budućnost komunikacija“, koji će biti održan 1. jula povodom desetog rođendana te kompanije u Zagrebu.

Ovogodišnja tema simpozijuma je odgovorno poslovanje kao nit-vodilja u svakodnevnom životu i poslovanju, a Geldof će održati predavanje „Predanost cilju“, kojim će preneti Vipnetovim poslovnim partnerima, korisnicima i prijateljima kako vidi humanost i plemenitost, te svoj entuzijazam i večnu borbu za bolje sutra, preneli su hrvatski mediji.

Geldof će učestvovati i u panel raspravi s predsednikom Uprave Vipneta Mladenom Pejkovićem o društvenoj odgovornosti i osnovnim ljudskim potrebama, slobodi kretanja i pravu na siguran život.

Geldof je poznat po organizovanju najvećih humanitarnih koncerta u istoriji rok muzike, počev od Live Aida 1985. godine, koji je obeležen hit singlom „Do They Know It’s Christmas“, a bio je posvećen pomići gladnima u Africi i otpisivanju dugova afričkih i drugih država takozvanog Trećeg sveta.

Pre četiri godine inicirao je i koncerte Live 8, koji su paralelno održani širom sveta, povodom Samita G8, a uživo ih je pratilo oko milion ljudi, uz više od tri milijarde direktnim TV prenosima.

Kraljica Elizabeta II odlikovala ga je 1986. godine titulom viteza zbog izuzetnog zalaganja i doprinosa za mir u svetu, a te godine bio je nominovan i za Nobelovu nagradu za mir.

Izvor: (SEEcult.org)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *