Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

TESTIRALI SMO: NOĆNI KLUBOVI PO HRVATSKOJ PUNI KOKAINA!

EKSKLUZIVNO: TAJNA AKCIJA NAŠIH REPORTERA

Večernjakovi reporteri obišli su 30-ak najpopularnijih noćnih klubova u Zagrebu, Splitu, Osijeku i drugim gradovima te ih testirali na 10 vrsta droga. Kokain smo pronašli u većini ‘in’ okupljališta mladih.

Petak je kasno navečer. U mračnu Aquariusu, poznatom zagrebačkom klubu na te noći maglom obavijenu Jarunu, zbog isprekidanih bljeskalica vide se samo siluete. Uz brzu tehno glazbu mlađahni, urbano odjeveni gosti euforičnih osmijeha skakuću u ritmu.

Stakleni pogledi

U jednom trenutku djevojka i mladić, dječjih lica, držeći se za ruke ulaze u jednu od kabina ženskog toaleta. Poslije više od desetak minuta izlaze staklenih pogleda, a na rostfrajnoj polici za odlaganje stvari nemarno stoje ostaci bijelog praha. Oboružani testerima za droge, spužvom i plastičnim rukavicama bacamo se na posao.

Sudeći po rezultatima, opijati gostima nisu strani jer test je zasvijetlio na amfetamine, ecstasy, speed i marihuanu! Slijedeći „narko- liniju“ krećemo dalje. U Necu, minijaturnu okupljalištu ljubitelja turbofolka, vrije kao u kotlu, a kroza zvučnike trešti ženski grleni glas. Gužva je nesnosna, a nama se po glavi mota misao kako se što prije probiti do zahoda i provjeriti konzumiraju li gosti opijate. Pošto smo na brzinu srknuli piće kroz masu oznojenih tjelesa ulazimo u skučen WC i vadimo tester. Nakon nekoliko sekunda na prozorčiću se pokazuje reakcija – pozitivan na kokain!

Na drugom dijelu grada, u Saloonu u kojem se u jednoj večeri mogu odslušati set narodnjaka i domaće lakoglazbene note te potom do jutra plesati na house ritmove, pojedini gosti da izdrže tempo skriveni u čistim WC-ima konzumiraju kokain, metadon i ecstasy! Svratile smo i do Diamonda, trenutačno najpopularnijega narodnjačkoga kluba u metropoli.

Za razliku od Neca, ovdje je „profinjenija“ ekipa koju čuva nekoliko nabildanih, na ćelavo ošišanih redara. Gosti su slične dobi kao i u ostalim klubovima, ali su mladići uglavnom u košuljama i odijelima, djevojke u uskim šljokastim haljinicama na volane i u krznenim čizmicama.

Test je pozitivan na kokain i amfetamin. U Shamballi, nedavno otvorenu klubu, u kojem se pušta house, test je reagirao na amfetamin. U Movie pubu živi bend svira hitove domaće i svjetske glazbene industrije. Na katu veće društvo slavi rođendan. U besprijekorno čistu WC-u tester pokazuje da je netko od gostiju šmrkao kokain.

Vrata na Fanaticu kraj Ribnjaka očito su s razlogom zaključana. U malom prostoru nagurana masa u kasnim dvadesetim i tridesetim godinama. Odjevni su im stilovi različiti, no zajednički im je provod začinjen narkoticima i alkoholom. Vidi se po ponašanju.

U mini uniseks WC-u djevojka ispred zrcala nekontrolirano je skakala ne zapažajući da nas uporno gura u zid. Test pozitivan na ama baš sve: kokain, THC, crack, heptanone, amfetamine i antidepresive. U Gjuri test se pokazao pozitivan jedino na amfetamine. U narodnjačkom klubu Lake Cityju na Jarunu razgolićene djevojke s pivama na slamku nad polupijanim su se vršnjacima savijale u ritmu glazbe.

Uz cajke ide alkohol

Očito im uz alkohol i stihove „hej što sam para konobaru dao, hej sad bih draga pola grada imao..“ i „tebi noćas treba neka plavuša koju ćeš da kupiš za par minđuša..“ nisu odgovarale droge jer je i uz pomno analiziranje sanitarija test bio negativan.

U Ludnici, sad već legendarnu narodnjačkom klubu, dočekuju nas cajke u uskim satenskim, naboranim haljinicama, a oko njih u deliriju ušminkana mlađarija. Na šanku, nezainteresirano stoje stariji ćelavi muškarci s lancima oko vrata i stock colama. Kokain je bio „jedina“ droga pozitivna na testeru.

Izvor: Vecernji hr Istraživački tim Večernjeg lista

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *