Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ALBAHARI PREDSTAVIO ROMAN „ĆERKA“

BEOGRAD – Novi roman Davida Albaharija „Ćerka“ predstavljen je sinoć u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda u prisustvu autora.

Urednik „Stubova kulture“, izdavača romana, Ivan Radosavljević kazao je da za nekoliko meseci koliko je prošlo od objavljivanja romana, svima koji ga uzmu u ruke nameće se pitanje po čemu je različit u odnosu na prethodnih 26 Albaharijevih knjiga.

Radosavljević je ovu promenu definisao kao hedonizam, ovaj roman je, kako je kazao, više hedonističan od prethodnih Albaharijevih dela i to iznutra, unutar samog dela i spolja, u recepciji prema čitaocu.

Autor knjiga prevedenih na više od deset svetskih jezika, Albahari (62) koji dugo živi u Kanadi ispričao je da nikada nije bio Inđiji i da ne zna zašto, ali motel u kome su prespavali šezdesetogodišnji univerzitetski profesor i mlada, lepa, otresita dvadesetogodišnja devojka, sa kojom je, sticajem okolnosti, prinuđen da deli sobu, morao biti baš tu.

– Radnja je vrlo jednostavna i može se isričati u par rečenica, devojka gleda porno film, iz te rečenice mi je došla ideja, kazao je autor romana i dodao da je među svojim prijateljima radio anketu kako bi reagovali da njihova ćerka ode u krevet sa kolegom i da su svi hteli da se tuku.

Izvor: Glas javnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *