Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„ARHIPELAG“ PREDSTAVLJA NOVA IZDANJA

Na Sajmu knjiga „Arhipelag“ će u okviru novog kola pomenute edicije predstaviti roman nagrađivanog ruskog pisca Ilje Stogofa „mASIAfucker“, roman slovenačkog pisca Draga Jančara „Podsmešljiva požuda“, „Bunar“ Dimitra Baševskog iz Makedonije i „Poslednje Sergijevo iskušenje“ Janija Virka. Iz „Arhipelaga“ najavljuju da će uskoro biti objavljen i „Logor posrnulih žena“, roman slovačkog pisca Antona Balaža.

Edicija „Sto slovenski romana“ obuhvata najbolje romane napisane na nekom od slovenski jezika, nakon pada Berlinskog zida. U ovaj međunarodni projekat uključeno je jedanaest slovenskih zemalja, a nacionalni žiri svake od zemalja odlučuje o izboru pisaca i dela. Ova edicija predstavlja najveći međunarodni književni i izdavački projekat u koji je trenutno uključena srpska književnost.

„Arhipelag“ će predstaviti i novi roman Davida Grosmana „Do kraja zemlje“, u prevodu Davida Albaharija. Za ovu knjigu, koja govori o izraelsko – plaestinskim odnosima, Grosman je dobio nagradu „Albatros“ i nagradu nemačkih izdavača i knjižara u Frankfurtu.

Svoju promociju imaće i knjige „Kapućinska grobnica“ Jozefa Rota, „Montanovo zlo“ Enrikea Vile Matasa, „Adam u raju“ Karlosa Fuentosa, „Drugo More“ Klaudia Magrisa, „Elijahova stolica“ Igora Štiksa, „Istina o Saši Knišu“ Arisa Fioretosa, „Knjiga o bambusu“ Vladislava Bajca i druge.

Na 55. Sajmu knjiga štand „Arhipelaga“ ugostiće i pisce kao što su Ljubomir Erić, Zoran Radovanović, Srđan Vučinić, Borislav Čičovački, Toni Liversejdž, Živorad Nedeljković, Dragan Jovanović Danilov, Jelena Lengold, Nikola Moravčević, Vladislav Bajac, Laslo Blašković, Mihajlo Pantić, David Albahari i Vida Ognjenović.

Izdavačka kuća „Arhipelag“ proglašena je izdavačem godine na prošlogodišnjem Sajmu knjiga. Nagradu je ravnopravno podelila sa izdavačkom kućom „Kreativni centar“. Ovogodišnji sajam knjiga održava se od 25. do 31. oktobra.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *