Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

MADONA VEČERAS U BEOGRADU

Pevačica Madona, najuspešniji ženski izvođač u istoriji pop i rok muzike, nastupiće danas prvi put u Srbiji, na koncertu na beogradskom Ušću. Koncert počinje u 21 sat, a kapije će biti otvorene u 17.30. Publiku će od 19 sati zagrevati slavni britanski di-džej Pol Oukenfold.

Prema najavama organizatora koncerta, preostale karte za parter, u kategoriji „bronze“, moći da se kupe i danas, po ceni od 2.990 dinara koja nije menjana.

Linije javnog gradskog saobraćaja biće izmenjene do sutra u četiri časa.

Autobusi na linijama 15, 84, 704, 706 i 707, u oba smera, saobraćaće trasom Brankov most – bulevar Mihaila Pupina – Ulica trešnjinog cveta – bulevar Nikole Tesle i dalje redovnim trasama.

Minibus na liniji 60 u smeru ka Toplani saobraćaće trasom Brankov most – bulevar Mihaila Pupina – polukružno okretanje na raskrsnici sa ulicom Milentija Popovića – bulevar Mihaila Pupina – Zemunski put – Staro sajmište i dalje redovnom trasom.

U smeru ka Zelenom vencu ići će trasom Staro sajmište – Brankov most i dalje ka Zelenom vencu.

Stajališta „Ušće“ i „SIV“ u bulevaru Nikole Tesle biće ukinuta u oba smera za sve linije, a „Muzej savremene umetnosti“ u oba smera za liniju 60.

Karte će moći da se nabave samo na blagajni ispred koncertnog prostora, od 9.00 do 20.30.

Prema ranijim saopštenjima promotera koncerta, udruženja „Stejt of Egzit“, za Madonin koncert je odštampano 50.000 ulaznica čije su cene od 2.990 do 9.990 dinara.

Posetioce očekuje pažljivo režiran spektakl, sa elementima pozorišne i plesne predstave.

Na bini, pored Madone, biće još 28 izvođača; nastup će biti podeljen u četiri stilski različita segementa, a ceo koncert trajaće dva sata.

Madona je svoje albume prodala u više od 200 miliona primeraka, a singlove u oko 120 miliona primeraka. U Srbiji nastupa u sklopu produžetka „Sticky And Sweet“ turneje, tokom koje je u septembru 2008. godine nastupila u Crnoj Gori.

Madonina „Sticky And Sweet“ turneja, na kojoj promoviše svoj poslednji album „Hard Candy“ srušila je svetski rekord u kategoriji najuspešnije turneje nekog solo izvođača. Postavila je i prethodni rekord, 2006. godine.

Prema podacima Asocijacije muzičke industrije SAD (RIAA), Madona je najkomercijalniji ženski umetnik u pop i rok muzici 20. veka, i samo u rodnoj zemlji je prodala oko 63 miliona albuma.

Ginisova knjiga rekorda pokazuje da je Madona najkomercijalniji ženski umetnik u istoriji pop i rok muzike, i najprofitabilnija pevačica na svetu, sa procenjenom zaradom od 400 miliona dolara.

Snimila je 11 studijskih albuma, od kojih su najkomercijalniji „Like A Virgin“ (1984) i „True Blue“ (1986) sa po 19 miliona prodatih primeraka, „Ray Of Light“ (1998) sa 14 miliona, te „Like A Prayer“ (1989) i „Music“ (2000) sa po 11 miliona.

Madonin najprodavaniji album ostaje kompilacija hitova „The Immaculate Collection“ (1990), koji je otišao u 22 miliona primeraka, a ogroman bestseler bio je i album muzike za film „Evita“ – prodat u više od 11 miliona primeraka.

Nagrađena je „Oskarom“ za pesmu „You Must Love Me“ iz filma „Evita“ (1996), u kome je tumačila Evu Peron, svojevremeno prvu damu Argentine i duhovnog vođu te južnoameričke zemlje.

izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *