Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SLOBODANU VLADUŠIĆU „ISIDORA SEKULIĆ“

Književnik Slobodan Vladušić ovogodišnji je dobitnik nagrade „Isidora Sekulić“ za studiju „Crnjanski, Megalopolis“ u izdanju Službenog glasnika.

Ovogodišnji dobitnik nagrade „Isidora Sekulić“ za studiju „Crnjanski, Megalopolis“ je književnik Slobodan Vladušić.

Žiri, koji je radio u sastavu predsednik Marko Nedić i članovi Petar Pijanović i Aleksandar Jerkov, jednoglasno je odlučio da nagradu za delo objavljeno u 2011. godini dodeli Vladušiću, konstatujući da je reč o celovitoj i provokativnoj studiji o jednom od najznačajnijih pisaca srpske i svetske književnosti 20. veka, navodi se u saopštenju Fonda „Isidora Sekulić“.

„Provokativni rezultati Vladušićevog tumačenja Crnjanskog postavljaju nova pitanja i daju nove odgovore o značenju njegovog dela i predstavljaju važan izazov za buduća čitanja ovog velikog pisca i za savremeni pristup modernoj srpskoj književnosti i književnoj kritici našeg vremena“, navodi se u saopštenju žirija.

Književnu nagradu „Isidora Sekulić“ već 45 godina dodeljuje istoimeni Fond, koji je osnovala Opština Savski venac, na kojoj je svoje poslednje decenije živela naša najpoznatija književnica, a za delo u nekom od književnih žanrova kojima se ona u svom bogatom opusu bavila.

Na ovogodišnji konkurs bilo je prijavljeno više od 100 romana, zbirki pripovedaka, putopisa i eseja, a nagrada će dobitniku biti uručena 6. juna, na svečanosti u Skupštini Beograda.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *