Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„ЕГЗИТ“ НА ЛИСТИ НАЈБОЉИХ ФЕСТИВАЛА

Америчка телевизија Си-Ен-Ен уврстила је овогодишњи „Егзит“, који се од 9. до 12. јула одржава у Новом Саду, међу 12 најбољих музичких фестивала на свету у 2009. години.

Новосадски фестивал „Егзит“ (EXIT) уврштен је међу 12 најбољих у годишњем водичу америчке телевизије Си-Ен-Ен.

„Егзит“, који ће ове године доживети своје јубиларно 10. издање, налази се на списку „Водич до најбољих светских музичких фестивала“.

Поред „“Егзита“, од европских фестивала ту су и дански „Roskildeе“, и британски „Glastonbury“ и „Bestival“, који се одржава на острву Вајт.

На листи Си-Ен-Ен-налазе се северноамерички „Bonnaroo“ и „Lollapalooza“, као и „Rock al Parque“ (Колумбија) као „представник“ јужне Америке.

Азију представљају јапански „Fuji rock“ и индијски „Sunburn“.

У Африци, Си-Ен-Ен препоручује „Woodstockу“ у Кејптауну, као и „Thisday“ у Нигерији.

На листи се налази и аустралијски „Parklife“ фестивал.

„Егзит“ и ове године, упркос светској економској кризи, бележи рекордно интересовање ван граница Србије и до средине јуна продато је преко 15.000 улазница само у земљама Западне Европе.

Улазнице за десети „Егзит“ тренутно су најпродаваније у Великој Британији, за неки фестивал ван граница те земље.

Очекује се и око 10.000 посетилаца из региона Југоисточне Европе, а сваке године бележи се раст посете из удаљених дестинација као што су Аустралија и Северна Америка.

Јужноамерички МТВ ове године приказаће специјалну емисију „Fest Jumpers“ у којој се у шест епизода представља исто толико одабраних европских фестивала, а око 30 милиона гледалаца имаће прилику да гледа емисију у трајању од 90 минута у потпуности посвећену EXIT-у.

Си-Ен-Ен напомиње да ће у години када новосадски фестивал прославља 10. годишњицу постојања, на Тврђави наступити велике звезде електронске музике као што су Моби, „Kraftwerk“ и „The Prodigy“.

Извор: РТС

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *