Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ĆOSIĆEVI ZAPISI O NATO BOMBARDOVANJU

Književnik i prvi predsednik SRJ, Dobrica Ćosić objavio knjigu dnevničkih zapisa o NATO bombardovanju. Delo pod nazivom „Piščevi zapisi, knjiga šest“ biće predstavljeno u Kolačevoj zadužbini 24. marta.

Poznati srpski književnik Dobrica Ćosić objavio je knjigu dnevničkih beleški nastalih u vreme NATO bombardovanja SR Jugoslavije, koja će biti predstavljena u utorak, 24. marta, na dan kada je počela NATO agresija.

Delo pod nazivom „Piščevi zapisi, knjiga šest“, nosi podnaslov „Vreme zmija – mali svetski rat protiv Srbije“.

Bivši predsednik SRJ, akademik Ćosić, vodio je dnevničke beleške od 21. marta 1999. do 1. januara 2000. godine.

„Srbofobija je nova globalna ideologija mržnje“, zapisao je Ćosić samo dva dana uoči napada na Srbiju i zaključio: „sličnih zabludnih mržnji bilo je oduvek, ali nikad u razmerama sadašnje srbofobije…“.

„Pisan britko, bez dlake na jeziku, ovo je surov, bolno istinit dokument o najstrašnijim vremenima koje je Srbija proživela krajem proteklog veka – sve zbog političkog slepila“, ističe se u saopštenju „Službenog glasnika“, koji je izdao Ćosićeve dnevničke beleške.

Promocija će biti u Zadužbini Ilije M. Kolarca, a pored autora o knjizi će govoriti književnik Gojko Tešić, istoričar Momčilo Pavlović, sociolog Zoran Vidojević i politički analitičar Slobodan Antonić.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *